1 вересня 2022 14:02

"Коваленко надає якість та непередбачуваність рухам "Спеції": італійська преса похвалила українця за матч із "Ювентусом"

Півзахисник Спеції Віктор Коваленко вперше у новому сезоні вийшов у стартовому складі команди. У поєдинку четвертого туру Серії А "орлята" програли на виїзді Ювентусу (0:2).


Коваленко вийшов у стартовому складі на позиції центрального півзахисника, але результативними діями не відзначився. Наставник Спеції Лука Готті замінив українського хавбека на 60-й хвилині матчу на колумбійця Кевіна Агудело.


Італійська преса зі стриманим оптимізмом оцінила дії Коваленка у матчі з Ювентусом.

«Український півзахисник намагався бути помітним у фазі побудови та пресингу на гравців суперника з м'ячем, але не завжди зі сприятливими результатами. Він все ще здається не зовсім готовим у фізичному плані», – наголосило видання Сalciospezia.


Портал Tuttomercatoweb вказав на недоліки українця, але також похвалив за позитивні якості.

«Йому було важко у середині поля: Ювентус давав мало простору, і це був не найкращий вечір для українця. Однак він завжди намагається атакувати з глибини, і він добрий цим, коли йому дають можливість».


Видання Calciomercato виставило Коваленко одну з найкращих оцінок (6.5) за матч із Ювентусом серед гравців Спеції.


«Він надає якість та непередбачуваність рухам Спеції. Партнери за командою розраховували, що українець принесе проблеми для гравців «б'янконери». Готті зняв його з поля зарано».