28 серпня 2022 15:32

Ігор КОСТЮК: "Тішить, що ми витримуємо два тайми і доводимо матчі до перемоги"

Головний тренер «Динамо» U-19 Ігор Костюк поділився враженнями від перемоги своїх підопічних над «Дніпром-1».


– «Динамо» звикло домінувати на своєму полі, але сьогодні ми цього не побачили в першому таймі. Чи стало для вас сюрпризом те, що «Дніпро-1» намагалося нав’язати свою гру?

– Ми розуміли, що «Дніпро-1» приїде гравцями трішки старшими. У них 5 гравців 2003-го р.н. грали. Досвідчені гравці, які вже достатньо часу провели в чемпіонаті U-19, тому ми розуміли, що сьогодні буде гра на зустрічних курсах. Хто тактично переграє, дотерпить і реалізує свої моменти – той і буде переможцем.


– За такої гри у першому таймі, що виходило на перший план? Індивідуальні дії гравців?

– Ну так, ми достатньо тренуємо завершення. Проте, сьогодні в першому і другому таймі була слабка реалізація. Але ми зараз перебуваємо у процесі становлення команди, прививаємо гравцям колективі дії. Вони ще не розуміють, на яких швидкостях треба працювати. Тому це – процес адаптації, і він зараз ще триває.


– Команду поповнила велика кількість гравців 2005-го р.н. Наскільки ви задоволені кадрових потенціалом і зіграністю команди на цьому етапі?

– Я тільки що сказав, що зараз вчимо гравців тренуватися. Тому що інтенсивність, динаміка, на якій тренується хлопці – бажає кращого. Поки не всі ще розуміють. Завжди є гравці трохи старші, коли ми адаптовуємо молодих гравців, у них є приклад старших гравців, до яких вони підтягуються. Цього року переважна більшість гравців 2005-го р.н., тому їм тяжко одразу влитися і підтримувати ту динаміку та інтенсивність на тренуваннях.


Поки що є зрушення. Це тішить, що ми витримуємо два тайми і доводимо матчі до перемоги. Забиваємо свої голи і створюємо велику кількість моментів.


– Цього сезону «Динамо» не братиме участь у Юнацькій лізі УЄФА, до якої ми всі звикли. Це буде таким допоміжним фактором, адже можна буде сконцентруватися на чемпіонаті, чи все-таки може зіграти у злий жарт через мотивацію гравців?

– У злий жарт це ні в якому разі не зіграє. Але ми знаємо, що Юнацька ліга УЄФА це, насамперед, великий досвід для гравців. Саме там вони отримують неоціненний досвід європейських ігор, який їм допомагає стати кращими.


– Ваші буквально вчорашні вихованці вже в обоймі першої команди, дехто вже дебютував у Лізі чемпіонів. Як оціните дебюти Вівчаренка, Царенка?

– Це якісні гравці, які пройшли Юнацьку лігу УЄФА і розуміють, що потрібно робити на футбольному полі, вони адаптуються до вимог головного тренера першої команди. Думаю, що при належному відношенні та довірі тренера, вони повинні стати гравцями основного складу.


– Сьогодні не було Грохольського. Він травмований?

– Так, він отримав травму.


– Щодо зворотної заміни Слесаря. Ви щось відчували, випускаючи Гусєва на полі, який став джокером?

– Якщо говорити про Слесаря, то гравці, які виходять на заміну, повинні додавати швидкості, якості та свіжості. Слесар, на жаль, не з тим ставленням сьогодні з’явився на поле.