23 серпня 2022 20:43
1

Олег САЛЕНКО: "У Лісабоні "Динамо" має розкриватися і летіти вперед, втрачати вже нічого"

Сьогодні київське «Динамо» проведе матч-відповідь плей-оф раунду Ліги чемпіонів проти лісабонської «Бенфіки». У першій грі підопічні Мірчі Луческу поступилися з рахунком 0:2. Що можна очікувати від киян у другому поєдинку – портал «Рейтинг Букмекерів» запитав у колишнього нападника «біло-синіх» Олега Саленка.

— Перший матч «Динамо» програло у середині поля, — розповідає Саленко. — До фізичного стану футболістів питань немає, оскільки наприкінці матчу команда додала, але було вже занадто пізно.


В епізоді з другим голом грубо помилився Віктор Циганков. Я не розумію, як такий гравець міг допустити подібний промах. Таке може пройти на рівні чемпіонату України, але аж ніяк не в Лізі чемпіонів…


— «Бенфіка» в першій зустрічі продемонструвала свій максимум?

— Важко сказати. Так склалося, що в першому таймі їм вдалося забити два м’ячі, а після перерви португальці більшою мірою діяли за рахунком. Результат їх цілком влаштовував.


— А якби «Динамо» не пропустило в дебюті поєдинку?

— Можна сказати, що гру закрив другий пропущений м’яч. Було помітно, що «динамівці» якось зникли. У матчі з таким суперником важко відігравати два м’ячі.


— Що киянам робити у Лісабоні?

— Розкриватися, летіти вперед. Мірчі Луческу потрібно виставляти більш атакувальний склад, оскільки «Динамо» втрачати вже нічого.


Який відсоток ймовірності, що «біло-сині» все ж пройдуть до групового етапу ЛЧ?

— Думаю, що «Динамо» має не більше 20% на загальний успіх у протистоянні з «Бенфікою».


— Враховуючи кадрові та інші проблеми наших грандів, можливо, киянам цього сезону було б краще виступити в групі Ліги Європи?

— Все може бути, адже тоді при жеребкуванні «Динамо» перебуватиме в першому кошику. Рейтингових очок у своєму квартеті можна буде набрати набагато більше, ніж в ЛЧ.

Тому ж «Шахтарю» з його нинішнім складом, не в образу хлопцям, у Лізі чемпіонів буде дуже важко.


Ваш прогноз на поєдинок «Бенфіка» – «Динамо»?

— Складно в такій ситуації вгадати рахунок. Як уболівальник «Динамо» поставлю на перемогу «біло-синіх» з рахунком 3:0 (усміхається). Але як професіонал, думаю, що зустріч завершиться внічию 1:1.

ага шо б штук пять получить