23 серпня 2022 15:48

Сергій НАГОРНЯК: "Є великі сумніви щодо "Динамо", "Бенфіка" може додати"

Відомий український тренер та експерт Сергій Нагорняк в ексклюзивному інтерв’ю Sport Arena оцінив шанси Динамо на вихід до групового раунду Ліги чемпіонів, а також прокоментував дебют Дніпра-1 у єврокубках.


– Які думки мали після першого матчу Динамо і Бенфіки? Чи є промінь надії для киян на зустріч у відповідь?

– Надія є завжди, але маю великі сумніви щодо того, чи зможуть кияни пробитися до групового раунду Ліги чемпіонів. Все дуже просто: рівень майстерності футболістів Бенфіки вищий, ніж у гравців Динамо. Це і вирішило результат першої зустрічі. Тим більше поєдинок у відповідь на виїзді, а в Лісабоні завжди складно грати.

– Але Динамо має гравців, здатних робити різницю. Той самий Циганков міг стати героєм першого матчу. Віктор мав два моменти та не забив.

– Так трапляється. Віктор не вирішив гольовы епізоди, а потім помилився. Але для Циганкова це взагалі перша така помилка. Я не пригадаю, щоб Вітя так помилявся. Думаю, це елемент випадковості, не більше.

– Не спрацював і звичний джокер Динамо в новому сезоні – Караваєв.

– У багатьох виникає питання, чому Караваєв, який уже двічі забив цього сезону єврокубків, не грає з перших хвилин. Відразу скажу, я не знаю, на нього відповідь. Потрібно бути всередині команди, щоби це розуміти. У матчі з Бенфікою Караваєв вийшов на заміну, трохи освіжив гру. Заміни освіжають. Але, я повторюся, результат зустрічі – рівень майстерності.

– Ви маєте на увазі, що у гравців Бенфіки краща техніка, точніше передачі та удари?

– Так, взагалі все. Хоча Динамо намагалося, але було видно, що київська команда має проблеми в середині поля. Сидорчука в центрі поля справді не вистачало. Потрібно було виконувати великий обсяг роботи. Андрієвський на сьогоднішній день не витягує цієї ролі, як Сидорчук.

– Бенфіка могла ще додати на вашу думку?

– Абсолютно точно. На мою думку, португальці могли додати. У першому таймі вони забили два м’ячі, а у другій половині зустрічі лісабонці більше сушили гру, оскільки результат їх повністю влаштовував.

– Як оціните дебют у єврокубках Дніпра-1?

– Невдалий. Номінально вдома програли кіпріотам. І програли по грі! Особливо перший тайм. У першій половині зустрічі я взагалі не впізнав Дніпро-1. Нова команда, новий тренер. Вимоги, мабуть, зовсім інші. На адаптацію потрібен час. Але просто дати матчів єврокубків не відтягнеш і треба вже грати. Впевнений, що Дніпро-1 має шанси. Абсолютно точно! Гра дніпрян у другому таймі дає надію на те, що команді під силу пройти цього суперника.

– Сваток впорався з роллю лідера та капітана?

– Добре, що Сашко гол забив. На те він і капітан. З його гри теж багато питань. Але хоч би забив і дав надію. З 0:2 відіграватися було психологічно важко. А зараз шанси набагато кращі. Перший тайм вийшов абсолютно невдалим, бо команда має багато нових футболістів, новий тренер. І ігрової практики на офіційному рівні у Дніпра-1 не було. Хоча ось Динамо, наприклад, вдалося вдало зіграти з Фенербахче та Штурмом у перших офіційних матчах нового сезону. Сподіватимемося, що й дніпряни пройдуть свого опонента.

Дмитро Котков


Фото - УАФ