16 серпня 2022 13:08

"Динамо" U-19 здолало "Кривбас" у спарингу

«Динамо» U19 у рамках підготовки до нового сезону провело черговий контрольний матч на клубній базі у Віті-Литовській. Суперником динамівців була юнацька команда новачка УПЛ і, відповідно, чемпіонату U19 у новому сезоні, криворізького «Кривбаса».


Гості активно розпочали гру та вже на 8-й хвилині створили перший момент біля воріт «Динамо», проте завершальний удар Дмитру Чудаку відверто не вдався. Проте вже за дві хвилини Чудак знову загрожував воротам киян, пробивши з кута воротарського майданчика, і цього разу вже Денису Ігнатенку довелося демонструвати свою майстерність.


На стартову активність гостей «біло-сині» одразу відповіли результативною атакою на 13-й хвилині. Навін Малиш з півкола перед штрафним майданчиком віддав пас уперед на Дмитра Кремчаніна, який першим дотиком «хитнув» захисника, а другим лівою ногою відправив м’яч у дальній кут воріт.


На 18-й хвилині вже Микита Дзень отримав свій шанс відзначитись у воротах гостей, проте кіпер «Кривбаса» Дмитро Хома вчасно вийшов із воріт та виграв дуель у форварда. Ще за сім хвилин Кремчанін після передачі через все поле у виконанні Сизонюка мав чистий вихід віч-на-віч з голкіпером, однак знову переможцем мікродуелі виявився Хома.


На 36-й хвилині Дзень проривався до воріт гостей після пасу із глибини, його збили у штрафному майданчику, і навіть самі гравці «Кривбасу» зупинилися в очікуванні призначення очевидного пенальті, проте ще до свистка Білоконь підхопив м’яч та покотив у порожні ворота. Арбітр зарахував взяття воріт – 2:0.


Лише за чотири хвилини «Кривбас» скоротив відставання в рахунку. Ухань прорвався по правом флангу, пройшовши кількох опонентів та прострілив у воротарський майданчик, звідки гравець на перегляді Антон Циганков ударом в один дотик переправив м’яч у ворота.


На початку другого тайму команди обмінялися гострими моментами. Особливо небезпечним була атака «Кривбаса» з прострілом вздовж воріт, проте ні воротар киян Авраменко, ані форвард гостей Карпусь до м’яча не дісталися.


Проте на 52-й хвилині активність гостей все ж реалізувалась у гол. Автор першого голу гостей Циганков підробив м’яч собі під удар та пробив метрів з 19-ти – м’яч опинився у нижньому куті воріт Авраменка.


На 65-й хвилині динамівці знову повели в рахунку. Микита Дзень виконав навіс з правого флангу з глибини, а Навін Малиш із центру штрафного майданчика ударом головою перекинув голкіпера.


За кілька хвилин «Динамо» мало можливість збільшити перевагу в рахунку, коли Дзень замикав простріл з флангу, проте Хома на його удар зреагував.


Гравці «Кривбаса» до останніх хвилин намагалися відігратися, вдаючись до високого пресингу на чужій половині поля, однак кияни втримали переможний рахунок – 3:2.


Контрольний матч


«Динамо» U19 – «Кривбас» U19 – 3:2


16.08.2022. НТБ «Динамо»


«Динамо»: 1.Ігнатенко (12.Авраменко, 46) – 8.Бенедюк (к), 4.Філатов, 17.Сизонюк (5.Бойченюк, 58), 14.Білоконь (6.Котуха, 63) – 3.Балаба, 22.Малиш, 14.Саленко (Янчишин, 89) – 7.Кремчанін (27.Тетеря, 89), 9.Маткевич (21.Василець, 62) – 2.Дзень (16.Зоренко, 80).


«Кривбас» (стартовий склад): 1.Хома, 14.(гравець на перегляді), 5.(гравець на перегляді), 4.Ухань, 2.Щуров, 9.Чудак, 17.Панов, 10.Ніколашин (к), 8.Мисляй, 19.Карпусь, 11.Циганков (гравець на перегляді).


Голи: Кремчанін (13), Білоконь (36), Малиш (65) – Циганков (гравець на перегляді) (40, 52)


Попередження: Дзень (20), Балаба (56), Малиш (65) – №14 (36), Карпусь (63), №6 (83)


Фото - ФК «Динамо»