15 серпня 2022 20:56

Клопп про календар: "У нас немає часу на тренування, а ми вигадуємо нові турніри, розширюємо ЧС та Євро"

Головний тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп висловився про напружений календар та відповів президенту УЄФА Александеру Чеферіну. "Я і так знаю, що є люди, які працюють більше за мене, він не зобов'язаний мені це говорити", – наводить його слова Kicker.


"Проблема в цьому бізнесі насправді полягає в тому, що в ньому дуже багато різних зацікавлених сторін. В Англії це Прем'єр-ліга, Футбольна ліга та Футбольна асоціація Англії. У Німеччині це Ліга та Німецький футбольний союз. На міжнародному рівні це ФІФА та континентальні федерації, такі як УЄФА. Ліга чемпіонів є скрізь. Всі отримують вигоду, ніхто не думає про гравців. Жоден.

Натомість завжди вигадують нові турніри. Тепер ми розширюємо чемпіонат світу, щоб інші команди також могли взяти в ньому участь. Ми також розширюємо чемпіонат Європи, приголомшливо!

У будь-якому виді спорту основною умовою для будь-якого виступу є тренування. Але ми не маємо часу на тренування, тому що ми весь час граємо. Я чудово розумію, що дуже добре заробляю на життя всією цією історією. Я маю достатньо часу на відпустки. Гравці цього не мають. У якийсь момент ми маємо це змінити.

Коли профспілки гравців говорять про гравців, це говорить про нервозність. (Коли я висловлююся), Александер Чеферін виходить з-за рогу і каже, що іншим людям доводиться працювати набагато більше. Я і так знаю це, містер Чеферін не зобов'язаний мені про це говорити", – сказав Клопп.

Раніше Чеферін відповів на критику завантаженості календаря від Клоппа та Пепа. Він сказав, що скаржитися могли б заводські робітники із зарплатою в 1000 євро, а не футболісти та тренери.