15 серпня 2022 20:14

"Таке відчуття, що своїм просто в западло платити". Леоненко розкритикував призначення ван Леувена у "Зорю"

Відомий футбольний експерт Віктор Леоненко не розуміє, чому наші клуби запрошують тренерів-іноземців, коли ми маємо достатньо вільних українських фахівців.


Леоненко в ексклюзивному коментарі Fanday.net заявив, що здивований призначенням голландця Патріка ван Леувена на посаду головного тренера Зорі.

«Зоря здивувала зі знаком мінус, [вилетівши від Університаті]. Але тут можна зробити знижку – прийшов новий тренер. Хоча навіщо прийшов іноземець, я не знаю. Мені цікаво, скільки мине часу, доки іноземця зрозуміють. Наші тренери знають менталітет і хоч накричати можуть нормально, обматеріти. А там що?», – запитав Леоненко.

Також експерт назвав вільних українських тренерів, котрі, на його думку, ще не сказали свого останнього слова.

«Я не розумію, навіщо нам тренери іноземці, якщо у нас своїх вистачає. Я думаю, Заваров з радістю погодився б когось тренувати. Та й молоді фахівці у нас є: той самий Безсмертний, Мороз. Дякувати Богу, Григорчук сюди повернувся. Я вважаю його кваліфікованим тренером, і він довів це своєю роботою.

Таке відчуття, що своїм просто в западлов платити, особливо, коли в деяких клубах затримки. При іноземцях особливо вже не погуляєш», – підсумував Леоненко.