15 серпня 2022 15:46

"Висадка в Нормандії замість бліцкригу". У Португалії оцінили гру "Бенфіки" перед матчем із "Динамо"

Суперник київського Динамо в раунді плей-офф Ліги чемпіонів, Лісабонська Бенфіка, у 3-му турі чемпіонату Португалії переграла на виїзді Каса Пію (1:0), пише zbirna.com.


Видання Sapo Desporto проаналізувало виступ «орлів» напередодні зустрічі з динамівцями.


«Від команди Роджера Шмідта чекали чергового розгрому в стилі «бліцкригу», однак у результаті матч нагадував висадку союзників у Нормандії: масовані атаки, потужна оборона та перемога, здобута у жорсткій боротьбі.

Прагнучи забити, «червоні» кілька разів перехоплювали м'яч за допомогою високого пресингу та намагалися зловити суперника на швидкій контратаці. Вони постійно атакували редути Каса Пії, проте щоразу пов'язали на підступах до штрафного майданчика перед справжнім лісом із чорних футболок господарів. Пройти його вдалося лише раз завдяки тонкій грі Гонсалу Рамоса.


Оцінивши неефективність суперника в нападі, Бенфіка після голу знизила напруження атак і обмежилася контролем матчу, надаючи пресинг на півзахист господарів і тим самим не даючи суперникові просунутися вперед. У результаті – три очки, здобуті в запеклій боротьбі, які зажадали терпіння та наполегливості


З кожним новим поєдинком дедалі більше посилюється провідна роль Енцо Фернандеса у грі Бенфіки. Аргентинець - двигун гри, важлива частина збалансованості команди. Однак не можна не згадати й автора єдиного голу у матчі: Гонсалу Рамос продемонстрував свою інтуїцію та авантюризм, які відрізняють гарного нападаючого», – пише видання.


Нагадаємо, перший поєдинок раунду плей-офф Ліги чемпіонів між Динамо та Бенфікою відбудеться 17 серпня у Лодзі. Початок зустрічі о 22.00 за київським часом.