13 серпня 2022 20:25

"Цей хлопець робить більше, ніж ми заплатили". Вболівальники "Арсенала" задоволені грою Зінченка у матчі з "Лестером"

Матч другого туру англійської Прем'єр-ліги між Арсеналом та Лестером відбувся на лондонському стадіоні «Емірейтс» та закінчився впевненою перемогою господарів з рахунком 4:2.


Українець Олександр Зінченко провів перший домашній матч у футболці "канонірів". Головний тренер лондонців Мікель Артета випустив футболіста у стартовому складі на позиції лівого захисника. На 77-й хвилині українця було замінено на шотландця Пола Тірні.

Результативними діями Зінченка у поєдинку з Лестером не відзначився.

Статистичний портал SofaScore поставив Олександру оцінку 6,8 за цей матч, що є восьмим показником у команді. При цьому варто зазначити, що Зінченко отримав найвищий серед гравців лінії оборони Арсеналу.

Конкурент українця за позицією Тірні, який замінив Олександра наприкінці матчу, отримав оцінку 6,4.

Зінченко має найвищий відсоток передач серед футболістів стартового складу "канонірів" (96%). Олександр зробив три перехоплення і двічі вдарив по воротах, але один удар був заблокований, а другий не влучив у ворота. Усі три єдиноборства з гравцями суперника українець виграв.

На початку другого тайму Зінченко продемонстрував чудову техніку, зробивши гарний фінт на брівці поля.
Вболівальники Арсеналу залишилися задоволені діями українця у поєдинку.

"Зінченко – хороший! Контроль м'яча, передача, інтелект. Просто задоволення дивитися", – @PapiMento_Ajax

"Зінченко поєднує у собі вінгера та півзахисника світового класу. Його здатність дрейфувати між позиціями в атаці дуже хороша", – @iamjackiebarnes

"Цей хлопець робить більше, ніж ми заплатили", - @Landray_mat

"Манчестер Сіті значно посилив Арсенал", - @ imbuedman

Футбольний аналітик Маркус Брінг також високо оцінює дії Зінченка на полі.

"Зінченко був таким необхідним доповненням для Арсеналу у багатьох відношеннях, але не в останню чергу через його здатність не квапити події, коли вони володіють м'ячем. У складі багато агресивних розпакувальників, але Зінченко інший. Спокійний та зібраний", – написав Брінг.

У третьому турі АПЛ Арсенал зіграє на виїзді із Борнмутом 20 серпня.