12 серпня 2022 08:35

Кремль міг погодити знищення 64-ї мотострілецької бригади, щоб приховати звірства в Бучі

Фото - ua.depositphotos.com


Ймовірно, була знищена 64-та окрема гвардійська мотострілецька бригада 35-ї загальновійськової армії Росії. І відбулося це за погодженням Кремля.


Саме 64-та бригада була причетна до воєнних злочинів у Київській області, зокрема у Бучі.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У матеріалі фахівців Інституту також пишуть, що Держдепартамент США закликав російські сили припинити будь-яку військову діяльність навколо Запорізької АЕС, а також підтримати створення демілітаризованої зони. Американське відомство також закликало РФ повернути контроль над ЗАЕС Україні.

Також у звіті йдеться, що розвідка України попередила – Кремль висуває умови для інформаційної атаки на президента Володимира Зеленського задля його дискредитації.

Військові аналітики також вказали, що подані до військової прокуратури РФ і перевірені Bellingcat та Insider скарги містили випадки, коли російська влада оманою або ж примушувала призовників займати бойові позиції. Окрім того, сім'ям російських солдатів надається обмежений обсяг інформації. А ще солдатам не забезпечують належне харчування та медичне обслуговування.

Так, наявні звіти те, що російські командири наказували бійцям починати штурм без спорядження, а також не повідомляли родичам солдатів про їхню загибель.

Окрім того, наведені скарги жителів окупованих Луганської та Донецької областей. Вони звинувачують російські війська в пограбуванні, вторгненні, обстрілах з військової техніки по цивільній інфраструктурі.