10 серпня 2022 23:56

Без сюрпризів. "Реал" виграв Суперкубок УЄФА, Лунін провів увесь матч в запасі

Фото - ua.depositphotos.com


Все як завжди – мадридський "Реал" виграв трофей. Скажіть чесно, адже ви знали, що у "Айнтрахта" нічого не вийде?

"Орли" - міцна, навчена, але все ж таки не геніальна команда. Сьогодні їх вистачило приблизно на півгодини – на цьому відрізку у Мадрида виникали великі проблеми зі творенням; він підлаштовувався під суперника на флангах і навіть мало не пропустив. Камада вийшов на Куртуа після ідеального пасу Борре, але пробив просто у бельгійця.

Здається, цей епізод підбадьорив "Реал". Вже за хвилину-дві "Вершкові" відповіли чудовою фланговою атакою, яку замикав Вінісіус - Тута виніс м'яч із порожніх воріт.

Ну а далі Мадрид уже свого не відпускав. Кисню німцям залишали все менше, і під кінець тайму рахунок було відкрито. Алаба забив після двох виграних єдиноборств після кутового – ось він, чемпіонський настрій!

Ще два моменти перед перервою іспанці запороли - удар Вінісіуса витяг Трапп, а Бензема сам пробив трохи повз центр штрафного майданчика.

Що міг змінити другий тайм? Та нічого. Лава у "Айнтрахта" не настільки якісна, щоб перевертати такі ігри. Так, вийшли Коло Муані та Гетце, але першому не вистачає інтелекту, а іншому – фізики. Так що "Реал" монотонно провів вперед.


Моментів було не так, щоб багато, але Віні міг забивати; також Каземіро влучив поперечину з лінії штрафного майданчика.


"Айнтрахт" не міг адекватно відповісти, так що його доля була вирішена наперед. Інтригу вбили ті, кому і належить - Вінісіус віддав, Бензема забив. І Трапп, і захисники "Орлов" у епізоді виглядали комічно; мабуть, так просто не можна грати фінали.

Далі матч уже можна було не дивитись; якщо коротко, то одні не хотіли, інші не могли. Для "Реала" це п'ятий Суперкубок УЄФА, і за цим показником він зрівнявся з "Барсою" та "Міланом" - це й залишиться в історії. А суто суб'єктивне враження - щоб розхитати трон, на якому посідали "Вершкові", потрібен хтось потужніший за "Айнтрахт", і набагато.


Матч за Суперкубок УЄФА. Гельсінкі. "Олімпійський"

"Реал Мадрид" - "Айнтрахт" - 2:0

Голи: Алаба, 37, Бензема, 65

"Реал": Куртуа – Карвахаль, Мілітао, Алаба, Менді – Модріч (Родріго, 67), Каземіро, Кроос – Вальверде, Бензема, Вінісіус

"Айнтрахт": Трапп - Туре (Аларіо, 70), Тута, Ндіка - Кнауфф, Роде (Гетце, 58), Соу, Ленц - Ліндстрем (Коло Муані, 58), Камада - Борре