9 серпня 2022 20:16
2

Кремль погрожує розбомбити завод з виробництва "Байрактарів", який будуватимуть в Україні

У Росії пригрозили "демілітаризувати" завод з виробництва турецьких безпілотників Bayraktar після того, як його буде побудовано в Україні. Про це заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє російський ТАРС.

"Факт створення такого об'єкта, який відразу ж, звичайно, зазнає теми демілітаризації, - це потрібно розуміти, лише продовжить, напевно, страждання українців, але не допоможе уникнути того, що є метою "спеціальної військової операції", - заявив він.


Нагадаємо, турецька компанія Baykar Makina, яка займається розробкою та виробництвом БПЛА, не має наміру продавати Росії ударні безпілотники "Байрактар ТВ2".

Збройні сили України - перші ударні БПЛА "Байрактар ТВ2" у липні 2021 року. З цього моменту на початок повномасштабного вторгнення Росії на озброєння ЗСУ надійшло кілька десятків безпілотників.


Після початку вторгнення турецькі ударні дрони показали високу ефективність проти російських військ.

Цікаво , кому прийшла в голову ідея будувати саме зараз на території України завод байрактарів та ще й повідомляти про це весь світ ? Чому не розмістити виробництво в сусідніх і дружніх для нас країнах. І не наражали б на небезпеку людей , і забезпечили роботою чисельних біженців
Сховати
MarcoV, більшість частин і так виробляється ( по крайній мірі до війни вироблялося) в Україні