30 липня 2022 00:17
3

"Евертон" - "Динамо" 3:0. Товариський матч. Звіт про гру

У п’ятницю, 29 липня, київське «Динамо» провело черговий матч у рамках благодійного турне «Match For Peace! Stop The War!» («Матч За Мир! Зупинимо Війну!»). Суперником підопічних Мірчі Луческу, який у день гри святкував свій 77-й день народження, став представник англійської Прем’єр-ліги – «Евертон».


«Біло-сині» лише два дні тому здобули важку гостьову перемогу над «Фенербахче» в додатковий час матча-відповіді 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, тож не дивно, що з перших хвилин на поле «Гудісон Парк» вийшли футболісти, які або взагалі не грали у Стамбулі, або виходили на заміну в попередньому поєдинку. Щодо «Евертона», то наставник «ірисок» Френк Лемпард виставив змішаний склад, а капітанську пов’язку довірив ексзахиснику «Динамо», вихованцю ДЮФШ імені Валерія Лобановського Віталію Миколенку.

Розпочалася гра для динамівців із неприємностей. Уже на 4-й хвилині після закидання Тарковські від центру поля Калверт-Льюїн піймав м’яч на голову та, перебуваючи спиною до воріт, пробив точно в дев’ятку – Нещерет лише супроводив політ кулі поглядом.

Незважаючи на пропущений м’яч, динамівці не мали наміру засмучуватися. Хороший момент мав Сирота, замикаючи навіс із кутового, однак м’яч полетів повз ворота, «герой Стамбула» Караваєв невдало намагався зіграти на добиванні, але не зміг підробити м’яч для удару, а з непоганим ударом Ваната впорався воротар «ірисок» Пікфорд (до речі, основний голкіпер віце-чемпіонів Європи – збірної Англії).

Біля динамівських воріт також час від часу виникали «пожежі». Зокрема, після подачі з кутового ще один чудовий момент мав Калверт-Льюїн, але після його удару Нещерет витягнув м’яча з-під поперечини, а ще в одному епізоді Грей не поцілив у дев’ятку, пробиваючи з меж штрафного майданчика.

У «біло-синіх» активним був Ванат, який повернувся на звичну для себе позицію на вістрі атаки. В одному епізоді Владислав замикав на дальній стійці навіс Андрієвського з кутового, однак, пробиваючи головою, не поцілив у рамку воріт, а в іншій ситуації сміливо пішов на кількох захисників «Евертона», обіграв двох опонентів, але третьому все ж вдалося заблокувати удар нашого нападника.

Утім, найкращий момент, аби зрівняти рахунок, мав Андрієвський. У компенсований до першого тайму час Гармаш заробив штрафний у метрах 30-ти від воріт, і Олександр «розрядив» свою гармату – проте дива еквілібристики продемонстрував Пікфорд, витягнувши м’яча з дев’ятки воріт та перевівши на кутовий.

У дебюті другого тайму відразу довелося демонструвати свою майстерність Бойку, який змінив у воротах Нещерета – Денис упорався з потужним ударом Грея з правого флангу. Динамівці намагалися відповідати дальніми ударами – однак Шапаренку та Гармашу забракло влучності. Ще один раз рятувати свої ворота нашому голкіперу довелося на 66-й хвилині, коли Гордон хитнув Тимчика у штрафному майданчику та пробив від лівого кута воротарського майданчика, але Бойко встигнув скластися та парирував м’яч, який потім вибив на кутовий Сирота.

Але на 73-й хвилині господарям усе ж вдалося подвоїти свою перевагу. Це Макніл протягнув м’яча до лінії штрафного майданчика та завдав потужного удару в кут воріт – у цьому випадку навіть Бойко у відчайдушному стрибку не зміг урятувати ворота. Як безсилим виявився Денис і за шість хвилин, коли після подачі з лівого флангу динамівські захисники залишили Макніла на самоті у воротарському майданчику, і той у стрибку головою пробив повз нашого голкіпера, оформивши дубль у матчі.

До фінального свистка рахунок на табло більше не змінювався, а от відразу після нього на заміну у «Евертона» вийшов уболівальник на ім’я Пол Стреттон, для якого спеціально у ворота «Динамо» був призначений пенальті, а Денис Бойко дозволив фанату реалізувати 11-метровий. Щоправда, цей гол до офіційного протоколу не потрапив…

У підсумку, 0:3 – «Динамо» поступається в Ліверпулі місцевому «Евертону» та продовжує підготовку до поєдинків третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти австрійського «Штурма».

Match For Peace

«Евертон» (Ліверпуль, Англія) – «Динамо» (Київ, Україна) – 3:0

29 липня 2022. Ліверпуль, стадіон «Гудісон Парк»

«Евертон»: Пікфорд – Паттерсон (Воррінгтон, 83), Тарковські (Міллс, 83), Кін (Холгейт, 62), Годфрі (Велш, 83), Миколенко (к, Віньягра, 72), Дукуре (Аллан, 72), Івобі (Нкунку, 83), Гордон (Рондон, 72), Грей (Макніл, 62), Калверт-Льюїн (Деле Аллі, 62).

«Динамо»: Нещерет (Бойко, 46) – Кравченко (Тимчик, 46), Бурда (Забарний, 46), Сирота (Боль, 74), Вівчаренко – Андрієвський (Яцик, 74), Шепелєв, Караваєв, Гармаш (к, Бєсєдін, 74), Антюх (Шапаренко, 36) – Ванат (Царенко, 83).

Голи: Калверт-Льюїн (4), Макніл (73, 78).

Попереджений: Гордон (70).

Фото ФК «Евертон»
Так, дубль ДК слабкіший за напівоснову Евертона. Що робити?
Эвертон даже не вспотел. Обыграл на одной ноге. И это команда. которая Чудом не вылетела
Сховати
Евген, Это команда, типа в которую было не престижно продавать Мыколенко. Сколько было хайпа, типа мы великое ДК и продаем футболиста в аутсайдера, а должны продавать только в лучшие клубы и за кучу бабла. С Мыколенко хоть с кучей бабла повезло.