26 липня 2022 18:35

"Земля та каміння обсипали західну частину ОСК "Металіст" та невелику ділянку поля": подробиці обстрілу

Фото - ua.depositphotos.com


Представники Металіста запевнили, що улюблений стадіон харківських любителів футболу, як і раніше, у строю і гідно пережив ракетний обстріл по сусідству.


Сьогодні в мережі з'явилися фотографії футбольного газону ОСК «Металіст», який постраждав від ранкового удару по Харкову ракетами С-300. Сайт FanDay звернувся за подробицями до виконавчого директора Металіста Валерія Грига.


- Валерію, сьогодні вранці весь Харків прокинувся від двох потужних вибухів. Як з'ясувалося, обидві ракети потрапили на територію неподалік головної харківської арени. ОСК «Металіст» цілий і неушкоджений?

- Приліт був за автосалоном, який знаходиться поряд із стадіоном. У чашу "Металіста" полетіли бруд, земля. Вже все прибрали, навели лад. Я не ночував на стадіоні, тож не можу додати щось ще. Давайте ми з'ясуємо подробиці та зв'яжемося з вами.


Треба віддати належне менеджеру харківського клубу: через якісь півгодини нам передзвонив представник прес-служби Металіста.


- Як ви вже знаєте, удар був не по стадіону, а за 400-500 метрів від нього. Внаслідок ударної хвилі земля та каміння обсипали західну частину ОСК «Металіст», де знаходиться VIP-трибуна, та невелика ділянка поля. Але це такі пошкодження, які усунуть наші агрономи за короткий термін.

Серйозних ушкоджень вдалося уникнути. Ніхто не постраждав, вікна не вилетіли. Фахівці, котрі обстежили футбольне поле, сказали, що на уламки ракети це не схоже.


Нагадаємо, що харківський Металіст готується до повернення до УПЛ після шестирічної перерви на зборах у Туреччині. Очікується, що 2 серпня команда прибуде до Ужгорода, де вона, найімовірніше, проводитиме домашні матчі у новому сезоні.


Після виходу Олександра Кучера в Дніпро-1 виконувачем обов'язків головного тренера було призначено Олега Ратія. Олександр Призетко, який не зміг обійняти цю посаду через відсутність тренерської ліцензії UEFA Pro, залишається у тренерському штабі.


Посаду спортивного директора клубу віднедавна займає Василь Кобін.