23 липня 2022 15:18

"Навіть папір, на якому підписано договір, коштує більше, ніж слова та обіцянки Росії". Борислав Береза - про удар по порту Одеси

Фото - ua.depositphotos.com


Народний депутат України Борислав Береза у своєму Телеграм-каналі висловився про ракетний удар росіян по порту в Одесі.


- Неправі ті, хто пишуть, що, обстрілявши Одесу і порушивши цей пункт, Росія плюнула в обличчя Туреччини та ООН. Ні, Росія плюнула в обличчя всім. Туреччині, ООН та Україні. І показала, що навіть папір, на якому підписано договір з Росією, коштує більше, ніж слова та обіцянки Кремля. Будуть й інші обстріли. Але мені цікаво інше. А Україна в односторонньому порядку далі наполегливо продовжуватиме дотримуватися взятих на себе зобов'язань за цим договором? І що буде, коли Росія знову порушить домовленість? А вона його обов'язково порушить. Тому що РФ - це держава-терорист і, крім терору, не може нічого. Інших можливостей терористи не мають. Саме через терор вони звикли досягати своїх цілей. Хотілося б знати, що наше керівництво має план дій на цей випадок. Але я не дуже вірю в це.

До речі, це чудово ілюструє, як помиляються всі ті, хто сьогодні хочуть кулуарно домовитися з Кремлем про закінчення війни і думають, що зможуть досягти результату. Кремлю не можна вірити, бо він обов'язково збреше і порушить усі домовленості. Путін визнає лише силу. І він не самурай, який готовий іти до кінця. Він бізнесюк, який ставить на чільне місце збереження своїх фінансових активів. Тому він піде на реальні переговори, коли йому реально боляче, а його влада буде під загрозою.

Саме тому я й говорю весь час, що ця війна надовго. Досить жити хибними надіями про "два-три тижні". Необхідно займатися не зароблянням бабла та не політичними ігрищами, а сконцентруватися на війні та армії. До речі, що з готовністю до зими? Зимова форма? Теплушки? Обігрів солдатів в окопах? Зимова гума на всю техніку? Зимове масло та зимове паливо? І так далі і тому подібне. Необхідно копати траншеї, будувати лінії оборони, облаштовуючи та заливаючи бетоном фортифікації, готуючись до зими. Чи все це знову на волонтерів ляже?

І треба пам'ятати, що цей ворог порушить будь-яку угоду, яку зможе порушити. Тому що брехня – це базисна цінність у Кремлі.

PS Скрін у коментарях.