19 липня 2022 08:43

Шевченко - у топ-5 рекордних трансферів Моурінью. Українець обігнав одразу двох екс-лідерів "Шахтаря"

Головний тренер Роми Жозе Моурінью продовжує утримувати лідерство серед топ-фахівців, які витратили коштів на трансфери більше, ніж інші.


PopFoot підрахували, що "Особливий" витратив близько 1.7 мільярда євро. Португальцю з відставанням 67 мільйонів поступається наставник Манчестер Сіті Хосеп Гвардіола, а трійку тренерського цеху замикає коуч Реала Карло Анчелотті з показником у півтора мільярда євро.

Серед найдорожчих гравців у колекції Моурінью фігурує наш Андрій Шевченко. Легенда українського футболу через 16 років залишається найдорожчим футболістом із українським паспортом.

"Аристократи" виклали рекордні 43,8 мільйона євро, щоб переманити українця до Лондона з Мілану. Позаду Шевченка розташувалися екс-гравці Шахтаря Генріх Мхітарян та Вілліан.

Шевченка та Моурінью працювали разом із Челсі з 2006 до осені 2007 року. Всього на Туманному Альбіоні Шева провів 77 матчів, забив 22 голи та віддав 11 асистів.

Нагадаємо, Моурінью за свою кар'єру потренував Бенфіку, Лейрію, Порту, Челсі, Інтер, Реал, Манчестер Юнайтед та Тоттенхем, вигравши 26 трофеїв.