4 липня 2022 16:18
1

Українські спортсмени зможуть виїхати з країни у разі наявності контракту за кордоном

Верховна Рада України також зберегла право покидати країну чоловікам призовного віку для участі у міжнародних змаганнях.


До Верховної Ради України внесли законопроект про внесення змін до Законів України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" та "Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України".

Згідно з альтернативним законопроектом, під час воєнного стану за кордон зможуть виїхати чоловіки віком від 18 до 60 років, якщо вони мають чинні спортивні контракти в інших країнах або офіційне підтвердження щодо наміру юридичних осіб інших країн працевлаштувати їх по прибуттю.

Також право покинути Україну зберігається за чоловіками призовного віку для участі у міжнародних змаганнях, які проводяться визнаними в Україні міжнародними федераціями або державними структурами чи юридичними особами інших країн.

Виїхати з України можуть і для участі у навчально-тренувальних зборах, продовження тренувального процесу команд і окремих учнів і тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл та інших державних/комунальних закладів фізичної культури і спорту – на запрошення представників інших країн.
Законопроектів вносять сотнями на розгляд до парламенту . Але далеко не всі вони стають законами