4 липня 2022 09:39

Влаштовують "фейкові" бої з ЗСУ: окупанти під Енергодаром вигадали спосіб, як стати "героями" і не йти на передову

Фото - ua.depositphotos.com


На тимчасово окупованій частині Запорізької області підрозділи окупантів облаштувалися в санаторіях.


Затишне місце з видом на Каховське водосховище так і манить відпочити і розслабитися, а не воювати. Тому російські окупанти вигадали нехитрий спосіб - як водночас залишитися в зоні комфорту, воювати, вижити, отримати гроші і не опинитися на передовій.


Про це повідомляє Запорізька ОВА.


За інформацією української розвідки, окупанти, які розмістилися поблизу населеного пункту Енергодар, вигадали, як стати "героями" так званої "спецоперації" та не загинути в Україні.


"Розташувавшись на території затишного санаторію, окупанти щовечора імітують бойові зіткнення з підрозділами Збройних Сил України. Під час таких вогневих зіткнень вказаний підрозділ росіян "знищує" ДРГ українців, їхні плавзасоби та БПЛА. Про це вони гордо рапортують у своїх донесеннях вищому командуванню. Така поведінка окупантів пояснюється тим, що у разі ведення ними такої "героїчної" оборони своїх позицій різко зменшуються шанси використання їх підрозділу на лінії бойового зіткнення, де на них чекає справжній вогневий контакт з підрозділами ЗСУ та "героїчна" смерть", - повідомляють в ОВА.

За такі фейкові бої окупанти отримують не тільки додатковий боєкомплект, а й грошову винагороду за участь у веденні бойових дій.