1 липня 2022 21:52

Шахаба можна не чекати: форвард "Зорі" проведе в Угорщині ще один сезон

Луганський клуб у наступному сезоні обходитиметься без свого лідера.


Угорський клуб Академія Пушкаша продовжив орендну угоду з іранським нападником Зорі Шахабом Захеді ще на один рік.


Про це повідомляє офіційний сайт угорців.

Академія Пушкаша скористалася правилом ФІФА з приводу легіонерів в українських клубах, згідно з яким за гравцями залишається право вирушити у річну оренду, тоді як їхні контракти заморожуються. Це правило спочатку діяло до кінця червня 2022, тепер воно було продовжено ще на один сезон.

Контракт 26-річного іранського форварда із луганським клубом дійсний до кінця 2024 року. Авторитетний портал Transfermarkt оцінює футболіста за один мільйон євро.


Зоря придбала Шахаба у донецького Олімпіка у лютому 2021 року. За луганську команду форвард провів 39 матчів та забив 12 м'ячів.

Після початку військового вторгнення Росії в Україну та припинення УПЛ, Шахаб покинув нашу країну і перебрався до Академії Пушкаш на правах оренди. За свою нинішню команду нападник провів вісім матчів та забив чотири голи.

Академія Пушкаша виграла бронзові медалі чемпіонату Угорщини та представить свою країну у розіграші Ліги конференцій. Першим суперником угорців у кваліфікації єврокубку стане португальський Гімарайнш, матчі відбудуться 21 та 28 липня.


Одноклубником Шахаба в угорській команді є український півзахисник Артем Фаворов.


Фото - ФК Зоря