1 липня 2022 14:52

Рашисти хочуть змусити бізнес обслуговувати армію та спецслужби. У них не вистачає ресурсів на війну

Фото - ua.depositphotos.com


Росії не вистачає ресурсів, щоб вести війну: уряд має намір змусити бізнес обслуговувати армію та спецслужби, а росіян — працювати задля цього вночі, без вихідних та свят.


Про це йдеться у законопроекті, який уряд вніс до Держдуми, і в його швидкому ухваленні немає сумнівів.

В умовах війни в Україні «виникає короткострокова підвищена потреба у ремонті озброєння та військової техніки та забезпечення матеріально-технічними засобами», особливо в умовах іноземних санкцій, йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Законопроект припускає запровадження спеціальних заходів у сфері економіки. Серед іншого — зміна правового регулювання трудових відносин, у тому числі роботу у позаурочний час, ночами, у вихідні та святкові дні. Змінюється і порядок надання щорічних оплачуваних відпусток (ймовірно, відпустки можуть на час війни скасовуватися).

При цьому юрособи не вправі відмовитись від пропозиції держави, незалежно від їх організаційно-правової форми та форми власності.

Мілітаризація вже триває повним ходом. Громадянські клініки ще з початку березня почали перепрофілювати у військові шпиталі. Енергетики та будівельники з прикордонних регіонів надягають шоломи та бронежилети та вирушають до ЛНР та ДНР. А останнім часом співрозмовники «МО», близькі до регіональної влади, повідомляють, що під військові потреби починають переобладнати заводи та фабрики.

Вже у квітні витрати на оборону збільшилися в 2,5 рази (до 628 млрд рублів з 275 млрд роком раніше) — і це, як ми писали, збільшує дірку в бюджеті, роблячи його свідомо дефіцитним на кілька років уперед.