30 червня 2022 15:38

У Європі буде небезпечно, якщо путіна не витіснити з України

Фото - ua.depositphotos.com


Захід має дати українцям усе, що потрібно, щоб вони вигнали російських окупантів зі своєї землі, тому що глава рф владімір путін «наказав вчиняти найжахливіші злочини в Україні» – і у разі його успіху безпеки в Європі не буде.


Про це заявила міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс в ефірі Sky News.

Вона назвала лідера окупантів «огидним диктатором, який веде війну, що не була ні законною, ні виправданою».

«Ми бачили систематичні зґвалтування жінок. Ми бачили напади на мирних жителів, зокрема в торговому центрі цього тижня. І нам потрібно переконатися, що українці не лише успішно витісняють росію з України, а й що осіб притягнуто до відповідальності за ці жахливі злочини, які були скоєні», – сказала вона британцям.

Вона заявила, що не зустрічалася з путіним і «не знає» його мотивів для війни.

«Все, що я знаю – це те, що ми повинні зробити своїм абсолютним пріоритетом припинення цієї війни, витіснення путіна та його військ з України, інакше ми житимемо в набагато менш безпечній Європі», – сказала вона.

Глава Форінофісу вважає недофінансування Заходом засобів на оборону однією з причин того, що путін вирішив розпочати війну: «Всьому вільному світу треба приділяти більше уваги стримуванню та більше зосередитися на обороні».

«Профілактика краща, ніж лікування. Урок, який путін дістав із недофінансування нашої оборони, полягав у тому, що він може вторгнутися до суверенної країни. <…> Ми не очікували побачити таку війну в Європі», – визнала вона.