29 червня 2022 10:17

Василь КОБІН: "В епізоді з автоголом Ярмоленка не обійшлося без тактичної помилки"

Через вторгнення Росії 24 лютого футбольні змагання в Україні були заморожені. Але якщо клубні турніри поки що не відновилися, то національній збірній на європейському рівні виступати необхідно, пише zbirna.com.


І саме червневі матчі синьо-жовтих стали приводом для розмови із вітчизняними футбольними фахівцями. Взяв участь у нашому опитуванні та екс-захисник збірної України Василь КОБІН.


- Які ваші враження від виступу збірної України у червневих матчах?

— На мій погляд, підопічні Олександра Петракова у стикових поєдинках із Шотландією та Уельсом виглядали гідно. Вважаю, що вони перебували у непоганій формі. Добре, що команді вдалося провести тривалий збір у Словенії. Втім, думаю, що психологічні проблеми мали місце, адже футболісти дуже переживали, що з їхніми родичами, друзями, які перебувають в Україні. Цих думок неможливо було позбутися.


За великим рахунком, до українців є претензії лише щодо повторного поєдинку в Лізі націй — з Ірландією. Ось тут уже все нагромадилося: і втома, і деяка апатія від непопадання до фінальної частини світового форуму. Добре, що вдалося уникнути поразки та зберегти шанси на повернення до елітної групи.


- У чому, на вашу думку, головна причина поразки синьо-жовтих у вирішальному матчі за вихід на чемпіонат світу з Уельсом?

— Ще раз переконуєшся, що у футболі важлива кожна дрібниця. Забий у дебюті Роман Яремчук і все могло піти по-іншому сценарієм. А в епізоді з автоголом Андрія Ярмоленка не обійшлося без прикрого тактичного промаху. Переконаний, що на позиції Андрія мав бути хтось із стоперів, або опорний півзахисник, який більш уміло грає головою. Зрештою, здивував і арбітр, який не призначив очевидного пенальті у ворота валлійців після фолу на тому ж Ярмоленка. Отак і вийшло, що хоча умови в Кардіффі диктували українці, але перемога дісталася господарям, на яку вони явно не награли.


- Як ви вважаєте, Олександр Петраков продовжить роботу із збірною України?

— Я думаю, що зі своїми обов'язками він упорався непогано. І хоча путівку до Катару здобути не вдалося, переконаний, що у вересні, коли збірна України зіграє в Лізі націй, він перебуватиме біля керма. А у разі успіху у поєдинках із Вірменією та Шотландією Петраков зробить вагому заявку на продовження контракту.


Василь МИХАЙЛОВ