28 червня 2022 08:01

Агента Руні можуть позбавити ліцензії за переведення "Дербі" 1,6 млн фунтів на зарплати гравцям та тренерам. Триває розслідування

Футбольна асоціація Англії порушила справу щодо агента Уейна Руні.


Колишній форвард Манчестер Юнайтед працював головним тренером Дербі Каунті з 2020 по 2022 рік. У вересні 2021 року клуб перейшов під зовнішнє управління, з нього зняли 12 очок, а потім ще 9 через фінансові проблеми, в результаті він залишив Чемпіоншип.


Як передає The Telegraph, американський бізнесмен Кріс Кіршнер, який претендував на придбання команди, пообіцяв виплатити зарплати футболістам і членам тренерського штабу в травні, проте своє слово стримати не зміг і зрештою відмовився купувати клуб.


За версією Футбольної асоціації Англії агент Руні Пол Стретфорд виписав чек на 1,6 млн фунтів, щоб забезпечити команду коштами. Тепер його звинувачують у тому, що через його дії міг виникнути конфлікт інтересів.


Також буде розглянуто питання зв'язків менеджера з Кіршнером – вважається, що вони були партнерами, коли американець намагався купити «Престон».


Якщо FA встановить порушення правил, то Стретфорду загрожуватиме штраф, а в найгіршому випадку – позбавлення ліцензії. За інформацією джерела, Пол підтвердив причетність до виплати грошей, щоб забезпечити функціонування клубу в травні.