26 червня 2022 23:25
1

"Інтелект Зінченка робить його невід'ємною частиною команди Гвардіоли": в Англії захопилися тактичними вміннями українця

Офіційний сайт Манчестер Сіті оцінив дії українського універсала в минулому сезоні.

Експерти відзначили внесок Олександра Зінченка, який хоч і не став міцним гравцем основи, але в деяких матчах блищав, у тому числі й чемпіонській грі Сіті з Астон Віллою, де участь українця змінила результат зустрічі.


Також виділяється технічна складова гри українського захисника, яка дозволяє Пепу Гвардіолi гнучкіше вибудовувати свої тактичні формації.

Ресурс додає, що без Зінченка боротьба на кількох фронтах, у тому числі за титул АПЛ, була б неможлива:


«Зінченко — один із найкращих технарів Сіті. Саме його тактична гнучкість та футбольний інтелект роблять його невід'ємною частиною команди Хосепа Гвардіоли».

«Надійний диспетчер, якому Ґвардіола постійно довіряв на важливих матчах. Зінченко брав участь у восьми з наших 11 матчів Ліги чемпіонів цього сезону, а також у кожному із шести матчів Прем'єр-ліги».


Резюмується, що українець завдяки працьовитості та професіоналізму демонструє іншим гравцям правильні цінності, такі як відданість своїй справі:


«Саме в чемпіонські моменти такі гравці, як Зінченко, завжди готові вступити в бій, коштують найдорожче. Українець адаптує свою гру до будь-яких покладених на нього завдань, а його вміння поводитися з м'ячем та непохитна трудова етика — основа його футбольної майстерності», – пишеться на офіційному сайті «міщан».


Нагадаємо, що у завершеному сезоні Зінченко зіграв у 28 матчах і відзначився п'ятьма гольовими передачами, довівши загальний рахунок проведених матчів у блакитній футболці до 128.


Наразі захисник знаходиться на 60-му місці у списку гравців Манчестер Сіті з найбільшою кількістю матчів.

Було б цікаво глянути на Зіну поза системою Гвардіоли.