26 червня 2022 11:55

Повітряні сили ЗСУ: Київ обстріляли ракетами з літаків Ту-95 та Ту-160

Сьогоднішній обстріл Києва стався з літаків Ту-95 та Ту-160 ракетами Х101.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє Укрінформ.


“Стратегічні бомбардувальники Ту-95 і Ту-160, які завдали удару по Київщині сьогодні, це бомбардувальники, які в районі Каспійського моря, Астрахані, вони звідти злітають. На озброєнні вони основні ракети, які вони звідти запускають по нам, Х101. Вона може летіти відстань до 5,5 тис. км. Тобто бомбардувальникам залітати до нас абсолютно необов'язково, їм потрібно просто злетіти, вийти на бойовий курс та випустити ракети. Такі ракети випустили від 4 до 6 сьогодні. Власне наша ППО спрацювала, частина ракет збита. Є підтвердження про одну, уламки іншої шукають”, - сказав Ігнат.

За його словами, цей тип ракет один із найдорожчих на озброєнні російської армії.

Як повідомляв Укрінформ, вранці в неділю, 26 червня, у Києві прогриміли кілька вибухів, одна з ракет потрапила до 9-поверхового житлового будинку у Шевченківському районі, частково зруйновано 7, 8 та 9 поверхи, під завалами перебувають люди. Продовжуються пошуково-рятувальні роботи. Поки що відомо про п'ятьох поранених.