26 червня 2022 10:12

Сергій НАГОРНЯК: "У вирішальному поєдинку збірної України не вистачило емоцій"

Через вторгнення Росії 24 лютого футбольні змагання в Україні були заморожені. Але якщо клубні турніри поки що не відновилися, то національній збірній на європейському рівні виступати необхідно, пише zbirna.com.


І саме червневі матчі синьо-жовтих стали приводом для розмови із вітчизняними футбольними фахівцями. Взяв участь у цій рубриці й екс-півзахисник збірної України Сергій НАГІРНЯК.


- Які ваші враження від виступу збірної України у червневих матчах?

— Звичайно, було б чудово, якби синьо-жовті вийшли на чемпіонат світу. А так це трохи змастило враження. Втім, підопічні Олександра Петракова продемонстрували непоганий футбол, після половини матчів у Лізі націй команда посідає перше місце. Тому за п'ятибальною системою я поставив би збірній України четвірку.


- У чому, на вашу думку, головна причина поразки синьо-жовтих у вирішальному матчі за вихід на чемпіонат світу з Уельсом?

- Тут не один фактор. Фортуна була явно за супротивника. Вважаю, і пенальті на Андрія Ярмоленка був чистим. Та й після чудового поєдинку проти Шотландії нашим хлопцям десь не вистачило емоцій. І не варто забувати, що до офіційних матчів багато наших футболістів підходили без належної ігрової практики.


- Як ви вважаєте, Олександр Петраков продовжить роботу із збірною України?

— На мою думку, так. Зараз не той час, щоб міняти наставника у головній команді країни. Гра у збірної є, тому щонайменше до кінця року Петраков, вважаю, буде біля керма синьо-жовтих. Потрібно виконати завдання та пробитися до елітного дивізіону Ліги націй.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото - УАФ