25 червня 2022 19:48
1

Генштаб ЗСУ: Українські захисники відбили наступ окупантів на двох напрямках Донеччини

Фото - ua.depositphotos.com


Збройні сили України зупинили спробу ворожого наступу в районі Богородичного та відбили штурм в напрямку Нью-Йорка на Донеччині. Про це йдеться в оперативній інформації від Генштабу ЗСУ.


На Слов’янському напрямку українські воїни зупинили спробу ворожого наступу в районі Богородичного та штурм в напрямку Мазанівки. Окупанти з втратами відійшли.

На Бахмутському напрямку ворог обстрілював населені пункти. Українські захисники успішно відбили всі наступальні та штурмові дії ворога в напрямках населених пунктів Покровське, Нью-Йорк та Мар’їнка. Окупанти відійшли.

Після відведення підрозділів наших військ ворог закріплюється в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Сиротине, Воронове та Борівське.

Росіяни обстрілювали райони на Лисичанському та Бахмутському напрямках. Щоб сковувати дії українських військ ворог проводив демонстративні дії в напрямку населеного пункту Вершина. Також противник завдав авіаційних ударів вертольотами Ка-52 та Мі-24 неподалік Павлівки.

На Харківському та Сіверському напрямках окупанти також обстрілюють населені пункти та вдосконалюють оборонні позиції. На Слобожанському напрямку ворог забезпечує підрозділи боєприпасами, поповнює втрати.

На Південнобузькому напрямку росіяни зосереджують зусилля, щоб утримати зайняті рубежі. У Чорному та Азовському морях для ракетних ударів окупанти утримують два носії високоточної зброї. Сумарний залп складає до шістнадцяти крилатих ракет морського базування “Калібр”.

У Генштабі додають, що особовий склад ворога деморалізований, а обіцяні "величезні" виплати за участь у бойових діях під різними приводами не здійснюються.
Я не військовий, і може не все розумію, але все ж... Друга армія світу три місяці захоплювала один РАЙОННИЙ центр ( Маріуполь), чотири місяці інший РАЙОННИЙ центр (Сєвєродонецьк) і при цьому вони хотіли взяти Київ за два дні???... Вічна пам'ять загиблим при обороні України!!! СЛАВА ЗСУ!!!