24 червня 2022 16:17

CNN: США не очікують, що HIMARS негайно змінять ситуацію на полі бою

Фото - ua.depositphotos.com


За даними джерел у розвідці США, американська влада не очікує, що нове нещодавно передане українським силам озброєння включно з HIMARS негайно змінять ситуацію на полі бою.

Усе тому, що ці системи поки що надсилаються як з обмеженою дальністю дії, так і з обмеженою кількістю ракет, щоб вони не були випущені по території Росії.


Про це пише CNN з посиланням на двох американських чиновників, що повідомили оцінки розвідки США.


Крім того, за інформацією видання, під час цілеспрямованих атак російським військам вдалося знищити частину нової зброї, що постачається Заходом, включно з гаубицями M777.


Також вказано, що російські війська отримують перевагу на сході України, навчаючись на помилках, допущених на ранніх етапах вторгнення. Включно з кращою координацією повітряних, наземних атак та покращеннямлогістики, ліній постачання.


"Оцінки США малюють похмурий образ майбутнього війни з великими втратами особового складу та техніки з обох сторін. Американські офіційні особи вважають, що російські сили планують продовжувати інтенсивні атаки на сході, що характеризуються потужними артилерійськими та ракетними ударами, з метою виснаження українських Збройних сил і рішучості НАТО з часом", – йдеться у статті.


Успіхи Росії стали очевидними останніми днями після того, як оборона України Лисичанська стала набагато слабшою. За останні кілька днів війська РФ просунулися до кількох сіл на південь від Лисичанська, хоча й не без втрат від української артилерії.