24 червня 2022 11:18

Росіяни використовують на війні старі літаки та пілотів-найманців

Українські військові повідомили про захоплення пілота російського штурмовика Су-25 FROGFOOT, збитого 17 червня. Його пілот зізнався, що він колишній майор ВПС Росії, який влаштувався на роботу як найманець ПВК "Вагнер" і здійснив кілька бойових вильотів під час війни. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великобританії у Twitter.


Так, у відомстві зазначили, що використання відставних співробітників, які зараз працюють за контрактом із "Вагнером", для виконання завдань безпосередньої авіаційної підтримки вказує на те, що російські ВПС, ймовірно, щосили намагаються підтримати вторгнення в Україну достатньою кількістю екіпажів.

Ймовірно, це пов'язано із поєднанням недостатньої кількості належним чином підготовленого особового складу в Росії та її бойових втрат, вважають у британській розвідці.

Повідомляється, що під час виконання завдань російський пілот використовував комерційні пристрої GPS, а не російське військове навігаційне обладнання.

"Це, ймовірно, вказує на те, що літаки "Вагнера" є старішими моделями Су-25 і що ВПС Росії не надають "Вагнеру" сучасне обладнання авіоніки", - йдеться у повідомленні.