23 червня 2022 14:43

У Німеччині трансгендерам дозволили обирати між чоловічими та жіночими футбольними командами

У Німеччині трансгендерам дозволили обирати між чоловічими та жіночими командами.


Німецький футбольний союз (DFB) дозволив трансгендерам, інтерсексуалам та небінарним персонам вибирати, за які команди грати – чоловічі чи жіночі.


Це також стосується трансгендерних гравців, які тепер зможуть змінити команду або залишитися в тій, за яку грали раніше. Доки спортивна діяльність не впливає на здоров'я людини, поки вона приймає ліки, людина може брати участь у грі, саме тому новий регламент виключає застосування допінгу», – сказано в повідомленні DFB.


Нові правила почнуть діяти з наступного сезону. Вони будуть застосовуватись на молодіжному та аматорському рівнях, а також у футзалі.


Сабіна Маммітцш, яка займається жіночим футболом у DFB, сказала, що в такій нормі вже давно назріла потреба.


«Державні та регіональні асоціації, а також представники аматорських команд уже давно говорили про те, що є певна невизначеність у роботі з трансгендерами, інтерсексуалами та небінарними персонами.


Тому ми гаряче вітаємо запровадження загальнонаціонального правила, яке дає гравцям право виступати», – сказала Маммітцш.


Ці правила тестувалися на локальному рівні – Берлінська федерація футболу застосовувала їх із 2019 року.


«Досвід свідчить, що ці правила не порушують цілісність змагань. У людей різна фізична сила та різні здібності. Тільки вони призводять команду до успіху, а не їхню стать», – заявили у DFB.

Раніше у плаванні та регбі заборонили жінкам-трансгендерам брати участь у жіночих турнірах.