19 червня 2022 08:58

В Україні ліквідували хваленого льотчика та підполковника армії РФ

На війні в Україні було ліквідовано підполковника окупаційних військ РФ Сергія Гундорова. Він мав кваліфікацію льотчика 1-го класу.


Про загибель Гундорова 18 червня повідомив полковник Збройних сил України блогер Анатолій Штефан. "Льотчик 1-го класу підполковник Гундоров Сергій офіційно денацифікований та демілітаризований", - написав він у своєму Telegram-каналі.


Примітно, що ім'я вбитого військового РФ вже фігурувало у ЗМІ. Так, розслідувачі міжнародної спільноти InformNapalm після того, як російські окупанти захопили три судна ВМС України в Керченській протоці, оприлюднили дані офіцерів та льотчиків російського полку, бойові гелікоптери якого здійснювали атаку у нейтральних водах.


Йшлося про 55-й окремий вертолітний полк, який дислокується в в/ч 35666 Кореновська Краснодарського краю РФ. За даними розслідувачів, Сергій Гундоров був офіцером цього полку та обіймав посаду командира ланки вертольота Мі-28Н.


Очевидно, льотчика було ліквідовано 16 червня, коли захисники України повідомили про знищення Мі-28 на Запорізькому напрямку. Тоді ж було збито російський штурмовик Су-25.