14 червня 2022 08:25

Ірландські ЗМІ: "У Польщі українці почуваються майже як удома"

Ірландські журналісти здивовані перемогою над Шотландією (3:0). Вони визнають, що це не була ідеальна гра, але це був той матч, коли в однієї команди виходить все, і вона забиває навіть у тих моментах, в яких це було складно зробити. Усі розуміють, наскільки важливо обіграти Україну, адже це допоможе Ірландії повернутись у боротьбу за перше місце. А ось поразка означатиме, що гра із Шотландією була просто винятком.


The Irish Times

"Щось особливе потрібно Ірландії, щоб перемогти Україну в Лодзі", - з таким заголовком виходить стаття про майбутній матч на сайті The Irish Times. Журналіст розповідає про те, що обидві команди зіштовхнулися з кадровими проблемами, і це може позначитися на підсумковому результаті.

- Травма паху, ймовірно, не дозволить зіграти у цьому матчі Майклу Обафемі. Це має компенсуватись поверненням Огбене, який здатний, хай і не повноцінно, замінити Обафемі. Зі схожими проблемами зіштовхнулися й українці, які не зможуть розраховувати на низку гравців. Обидва тренери стверджують, що у них є футболісти, які зможуть замінити вибулих, але всі розуміють, що це може вплинути на результат матчу.

Номінально матч відбудеться на нейтральному полі, у польському місті Лодзь. Насправді ж не варто чекати, що в цьому плані Ірландія матиме якісь послаблення. Через війну мільйони українців живуть у Польщі, зокрема й у Лодзі. І ми вже побачили у грі з Вірменією, що фактично весь стадіон був заповнений українцями, а підтримка була такою, наче Україна грала вдома.

Перемога над Шотландією надихнула багатьох. Люди почали замислюватися про перемогу над Україною та вихід на перше місце. Але треба розуміти: щось особливе потрібне Ірландії, щоб перемогти Україну в Лодзі. У грі із Шотландією було щось таке, що вселило впевненість у нашу команду. Але матч у Польщі буде значно складнішим. Та ще й кадрові проблеми можуть дати про себе знати. Щоб обіграти таку Україну, потрібно зіграти свій найкращий матч. Краще, ніж із Шотландією. Чи вийде?

Independent.ie

Журналіст видання Independent.ie розповідає про те, як змінився настрій ірландців за останні дні. Якщо після поразок від Вірменії та Ірландії всі чекали на відставку тренерського штабу, то тепер у країні починають обережно говорити про боротьбу про перше місце, якщо вдасться обіграти Україну.

- Від шокуючого старту у Лізі націй до гри, яка вразила всіх. Мова, звичайно ж, про матч із Шотландією, в якому наша збірна була на висоті. Це типова ситуація для Ірландії, яка постійно то приємно дивує, то розчаровує своїх уболівальників. Скільки разів ми вже бачили, як Ірландія чудово стартувала, але фінішувала настільки погано, що про це не хочеться згадувати. І навпаки. Після жахливого старту Ірландія може зібратися і видати ряд класних ігор, після яких здається, що ми здатні обіграти будь-кого.

У суботу, в матчі проти Шотландії, Ірландія лише другий раз за останні 5 років забила гол у першій половині домашнього матчу. За цей час із нами грали Данія, Уельс, знову Данія, знову Уельс, Болгарія, Люксембург, Азербайджан, Сербія, Португалія та Україна. Усім вдалося не пропустити до перерви. Єдиний виняток – це матч із Гібралтаром, але навіть там суперник забив у свої ворота.

І ось матч із Шотландією, який кардинально змінює розклади у цій групі. Перемога над Україною може повернути Ірландію у боротьбу за перше місце. Те, що здавалося фантастикою ще тиждень тому, тепер сприймається як щось складне, але реальне. Якщо Ірландія зможе відкрити рахунок у матчі з Україною, вона здатна буде утримати переможний результат. Але всі розуміють, що видати два такі сильні матчі за короткий термін – це не те, чим славиться Ірландія. Ми сидимо на американських гірках і піднімаємось нагору, але ніхто не може сказати точно, коли буде наступний спуск.

RTE

"Україна почувається в Лодзі як вдома і дякує Польщі за гостинність", - пише Ед Ліхі, журналіст сайту RTE. Він розповідає читачам про те, чому матч України у Польщі не можна вважати нейтральним чи виїзним. А також передбачає, що гра вийде набагато складнішою, ніж матч із Шотландією.

- Дорога додому... Ще одна гра на виїзді, і тренер збірної України Олександр Петраков нарешті зможе повернутися до своєї родини до Київа.

Через обставини, що склалися, Україна провела три виїзні матчі: у Шотландії, Уельсі та Ірландії. Після чого вирушила не додому, а до Польщі, де вже зіграла з Вірменією, а тепер битиметься знову з Ірландією. Петраков сказав, що він сам попросив провести матчі саме в Польщі, оскільки місцева влада від початку війни повністю підтримує українців.

Справді, у матчі з Вірменією ми побачили фактично повністю заповнені трибуни, на яких були українські прапори. Таку потужну підтримку далеко не всі команди можуть відчути навіть у себе вдома. Усі – уболівальники, футболісти, тренери – мріють повернутися до України. Але якщо вони десь і можуть почуватися як удома, то саме у Польщі.