13 червня 2022 18:12

Олександр ПЕТРАКОВ: "Уся команда перехворіла – то в одного температура, то в іншого..."

Головний тренер збірної України Олександр Петраков відповів на запитання журналістів на прес-конференції перед матчем Ліги націй із Ірландією.


- Чи важко виграти п'ять матчів поспіль у такий важкий для країни час? І як ставляться до цього гравці?


– П'ять ігор? Було б добре, якби їх виграв. Був би вже на чемпіонаті світу. Ми не виграли п'ять матчів... Щодо хлопців, то я навіть не знаю, як відповісти на це запитання. Тяжко чи ні, але ми працюємо робимо справу. Зараз ми граємо у футбол не для себе, а для всієї нашої країни, щоби хоч якось наших співвітчизників порадувати. У нас все добре.

– Яка кадрова ситуація перед завтрашнім матчем?

- У Яремчука проблеми з гомілкостопом, зараз поїде робити МРТ. Побачимо, що з ним. У Зубкова піднялася температура. Також учора на тренуванні було зіткнення між Соболем та Поповим, і у Едуарда великий фінгал під оком. (Усміхається) Він став ще красивішим! Але і він, і Денис тренуватимуться сьогодні.

Ярмоленко також сьогодні тренуватиметься. А у Малиновського теж була температура ще вчора, зараз дивитимемося, як він почувається. Уся команда перехворіла – то в одного температура, то в іншого. Але все добре.

- Ви сказали, що всі перехворіли. Це дійсно так?

- Так, вся команда перехворіла після матчу з Уельсом.

Прес-аташе збірної України Олександр Гливінський: "Це був не ковід, просто вони несильно захворіли, адже був дощ".

- Чи всі гравці повертаються після завтрашнього матчу в Україну?

– Я їду в Україну. Можу говорити лише за себе. Я їду додому до своєї родини, адже я люблю свою країну.

- Чи відчували Ви єдність із уболівальниками під час матчу з Вірменією?

- Так, ми почувалися як удома. Я не вперше граю в Лодзі, це була моя ініціатива проводити тут матчі. Надійшло багато наших українців. До мене сюди приїхали знайомі, я був з ними в центрі міста, і багато людей цілими сім'ями підходили та дякували. Так що атмосфера була дуже гарною, я вдячний уболівальникам та Польщі за їх прийом. Вони й три роки тому мене добре прийняли, і зараз приїхали і перебуваємо тут, як удома.

- Чи є Пятов важливим гравцем для історії збірної України?

- Так, він - великий гравець і заслужив на таке прощання зі збірною. Пятов хотів поїхати ще раніше, але я йому сказав, що не треба цього робити, давай ми краще проведемо тебе. Ти зіграєш із Вірменією матч, а потім ми тебе проводимо. Такою грою заслужив на це. Думаю, у нас все вийшло. Ми попрощалися з ним і це була його ініціатива покинути збірну. Це життя.

- За Ірландію не зіграють два їхні провідні захисники. Це полегшує завдання для нашої збірної чи ні?

- Це Ліга націй, де перевіряють нових гравців. Я думаю, що їхній тренер знайде можливість когось іншого поставити. Тому я не думаю, що ця ситуація відіграє важливу роль. Інша справа, коли грають матчі за влучення на чемпіонат Європи чи світу – тоді це втрата. А зараз для того цей турнір і проводиться, щоби були матч не товариські, а з турнірним завданням. Тому я не думаю, що для Ірландії буде проблема, що на поле вийдуть інші гравці.

- Чи гратимуть ірландці за такою ж тактичною схемою, як і в першій грі? Чи виберуть більш атакуючу модель, як із шотландцями?

- Не знаю. Завтра подивимося, як вони гратимуть. Але ми готові до всього і акцентуємо увагу лише на тому, як гратимемо ми. А як вони гратимуть – подивимося завтра на футбольному полі.

- У разі перемоги наша збірна закріпиться на першому місці у групі. Чи розуміє це команда?

- Команда це розуміє. Я ніколи не біжу попереду паровоза. Гра завтра, і коли починаєш рахувати до неї – нічого не сходиться. Це футбол.