11 червня 2022 19:09

Олександр ПЕТРАКОВ: "Хлопці грали добре, створили багато моментів, і сьогодні реалізували їх. Рухаємося далі"

Головний тренер збірної України Олександр Петраков відвідав прес-конференцію після матчу Ліги націй з Вірменією.


- Пятов багато зробив для українського футболу. Дуже сумно, але він сам захотів піти. Андрій сказав мені: «Васильовичу, є хороші молоді хлопці, мені треба дати їм дорогу». Завтра о 6 ранку він вже їде зі збірної. Хлопці грали добре, створили багато моментів, і сьогодні реалізували їх. Рухаємося далі.

- Які у вас враження від замін?
- Коли ти працюєш у футболі – це миттєвість. Тим, хто не працював у футболі, важно це зрозуміти. Заради таких миттєвостей ми і живемо, це адреналін. Я радів за хлопців, за Сашу Караваєва.

Миколенко вийшов на заміну тому, що Зінченко втомився і отримав жовту картку. Я боявся, щоб не було вилучення. Я Зінченка просив зіграти на цій позиції тому, що Миколенко провів три гри, втомився, а Соболь тільки почав тренуватися.

Ярмоленко захворів, у нього висока температура. Він хотів грати, але я сказав, що не треба. Думаю, до 14-го числа він відійде і буде грати, як і Сирота.

- Як вам атмосфера на трибунах?

- І гравцям, і тренерам завжди добре грати, коли є вболівальники. Зажвди погано, коли немає вболівальників. А сьогодні атмосфера була чудовою, майже як в Україні. Грати у Лодзі було правильним рішенням. Прийшло багато співвітчизників, вони раділи. Всі хочуть додому, щоб закінчилася війна. Можемо тільки подякувати за підтримку, вона багато чого вартує.


- Ми вже звикли за попередніми матчами, що суперники показують якісь жести підтримки Україні. Сьогодні з боку Вірменії такого не було видно. У приватному спілкуванні цієї підтримки не було?
- Перед грою до мене підійшов тренер з перекладачем, побажав всього найкращого, щоб скоріше закінчилася війна. Після гри гравці підійшли і тренери, подякували. Все добре. Ви не роузмієте, це наша війна. Я бачу, що люди навколо вже потрохи втомлюються від війни. Ми повинні самі собі допомагати – війну закінчити, відбудовувати країну. Добре, якщо світ буде допомагати.

- Немає підозри на якусь епідемію в команді?
- Ні, немає. Була складна погода в Уельсі – дощ, вітер, дуже холодно. Не всі зразу захворіли. Думаю, немає ніякої інфекції. Ситуація контрольована.

- Як ви оціните Зінченка на позиції лівого захисника?

- Ну якщо його туди Гвардіола ставить – значить добре. Я вам відповів? Це збірна, гравці повинні вміти грати на 2-3 позиціях.


- Як команда попрощається з Пятовим?
- Ви на банкет натякаєте? Банкету не буде. Він їде рано-вранці, о 6 годині. Я попросив хлопців, щоб нічого не було. Він ще буде прибувати в збірну, коли команда буде збиратися в вересні. Закінчити в збірній – це не моє рішення, а його. Думаю, він ще пограє на хорошому рівні.