8 червня 2022 15:18

Блогер: "Ранній гол України просто знищить Ірландію. Там люди не розуміють, як грати з м’ячем, коли його багато"

Блогер Михайло Смоловий у своєму телеграм-каналі поділився очікуваннями від сьогоднішього матчі Ліги націй Ірландія - Україна.


- Втомилися морально від збірної всі, та й гравці вже випадають один за одним. Мінус четверо основних, тож не варто чекати повторення чудових 60‘ хвилин ромбів-трикутників із ротацією проти Шотландії: відбудуться деяки структурні зміни та вийдуть гравці, що можуть заважати цьому статися знов.

Ірландія чимось схожа, як на Вельс, так і на Шотландію. Десь посередині. Їх футбол не якісніший за шотландський, тому не дозволяє створювати за рахунок контролю (хоча втрачають м’яч рідше). Немає в них і аж такого спрощення, як у валлійців, щоб створювати за рахунок швидких атак (лише 1.88 контрвипадів за гру у відборі). А відбіркова група в них була з Португалією та Сербією (лише 9 контратак у 4 поєдинках з 2 ударами)...

Однак не варто ставитися зневажливо до них, чинять супротив як можуть (інтенсивність єдиноборств вища за Вельс, Шотландію та саму Україну):
- Сербія мінімально перемогла 3:2 вдома
- Португалія мінімально перемогла 2:1 вдома
- у Ірландії серби зіграли 1:1, а португальці 0:0

Тричі в офіційних поєдинках за рік досягали району 60% володіння і жодного разу не перемогли:
- програли Люксембургу 0:1 (59.02%)
- 1:1 проти Азербайджану (61.83%)
- плюс декілька днів тому поступилися в Лізі Націй Вірменії 0:1 (61.1%)

Тож ранній гол України їх просто знищить: там люди не розуміють, як грати з м’ячем, коли його багато. Навіть, якщо розуміють, то ноги не заточені під гру першим номером: вона вкрай не ефективна. Ну, а в нас Мудрик та Довбик і «бистриє флангі». Гол України до 30‘ хвилини призведе до підсумкових +2 або навіть +3 на нашу користь.

В захисті там вже звичні для нас 5 захисників (варіації 3-4-3 або 3-4-1-2). Закриються і вони. Відзначаємо загальне третє місце у всьому європейському відборі за якістю допущеного удару - 0.084 xG. Тобто ударів по воротам ірландців завдають досить багато (12.05/90), але якість низька: мало дозволяють бити з близьких відстаней (21.49 метра середньої дистанції для 104 допущених ударів)

Але самі аж 3 з 8 голів пропустили саме дальніми ударами. І в той самий час 4 (!) ударами головою! На кутових ми надто soft, тож розраховувати маємо на удари з-за меж штрафної.

Самі ірландці голами головою відзначилися 5 разів (Даффі двічі), що складає 45% від усього обсягу (11). Тож знову маємо пильнувати стандарти: 30.23% їх ударів приходять з повітря. У повітрі з 51.8% вони успішніші за нас та наших попередніх суперників у ПО.

Трохи активніші у протидії за Вельс та Шотландію, бо частіше перехоплюють при схожих % володіння. Не просто стоять і дивляться, та фолять значно частіше за Вельс та Шотландію (11.58/90).

Якщо дуже стисло, то їх атака надто примітивна, щоб стати складним завданням.
А ось якою буде наша позиційна атака чи проб’є вона чергову стіну - побачимо ввечері. Вийде 5, а то й 6 нових гравців, тож про team chemistry за принципами італійських попередників можна забути. Тож зможемо краще роздивитись та оцінити тренерський скілл нашого керманича.