8 червня 2022 08:06

Ірландські ЗМІ: "Кожна згадка про Україну у футболі змушує всіх згадати і про війну"

Фото - ua.depositphotos.com


Ірландські журналісти розповідають своїм читачам про те, наскільки важливо для збірної України зараз виходити на поле, вигравати та з кращого боку представляти свою країну. При цьому всі впевнені, що Україна значно сильніша за Ірландію, як у плані командної гри, так і в індивідуальному плані. Місцеві журналісти нахвалюють Україну у футболі та підтримують нашу країну у війні з росією.


Вони вказують, що єдина надія Ірландії на позитивний результат – це психологічна спустошеність після поразки від Уельсу у матчі, в якому Україна була сильнішою і без проблем мала вигравати.


Ірландські ЗМІ: "Кожна згадка про Україну у футболі змушує всіх згадати і про війну" - изображение 1


Журналіст сайту Balls.ie Гері Коннотон розмірковує про те, що Ірландія виглядала жахливо навіть на тлі Вірменії, яку всі вважали головним аутсайдером групи, тому перед грою з Україною тренерському штабу потрібно зробити серйозну ротацію складу. Тим більше, що українцям (ключовим гравцям) після матчів із Шотландією та Уельсом також знадобиться відпочинок.

- Поразка Ірландії від Вірменії стала катастрофою. Шанс на те, що вдасться виграти групу Ліги націй уже фактично втрачено. А з такою грою малоймовірно, що вдасться хоча б зберегти місце у цьому ж дивізіоні. Матч у Єревані був неймовірно поганим. У команди була відсутня будь-яка загроза в атаці, а загалом гру Ірландії можна описати одним словом – "млява".

Пріоритетом для тренерського штабу має стати серйозне оновлення складу. Враховуючи, що на стадіон "Авіва" прийде багато глядачів, Ірландія має прагнути лише перемоги в цьому матчі. Сподіватися можна лише на те, що після поразки від Уельсу українці будуть або втомленими (якщо знову зіграє основа), або менш сильними (якщо зіграє другий склад, як обіцяв український тренер). Це може допомогти нашій збірній хоча б не програти, оскільки українці дуже сильні, значно сильніші за Вірменію, з якою ми не змогли нічого вдіяти.

Одне ми знаємо точно: якщо Ірландія хоче здобути першу перемогу в Лізі націй та успішно зіграти з українцями, буде потрібна набагато краща гра, ніж ми бачили у більшості матчів за останні кілька років. Суперник серйозний і точно буде надмотивований на перемогу.


Ірландські ЗМІ: "Кожна згадка про Україну у футболі змушує всіх згадати і про війну" - изображение 2


Журналіст сайту RTE Конор Невілл вважає, що "кожний матч, у якому грає Україна, допомагає країні залишатися в центрі уваги світових новин". Він пише про те, що невдача у матчі з Уельсом могла б серйозно позначитися на Україні, якби вона не представляла зараз країну, яка воює не просто за території чи людей, а взагалі за своє існування.

- Багато відомих політиків і спортсменів пропонували дати Україні місце на чемпіонаті світу без жодних плей-офф, оскільки всі розуміють психологічний стан українців. Але самі українці відмовилися від такої пропозиції та без проблем обіграли Шотландію. Після цього здавалося, що вже ніхто не зможе відібрати в України місце на чемпіонаті світу, але жорстокий автогол Ярмоленко зруйнував усі надії цієї країни. Окремо можна згадати систему VAR, яка дивним чином не спрацювала, коли потрібно було призначати пенальті у ворота Уельсу.

Так, після цього було спустошення. У гравців, у тренерського штабу, у вболівальників на стадіоні та по всій країні. Але Україна не може здаватися ні на полі, ні у війні. Нині їхня збірна представляє всю країну. Кожна згадка про Україну у футболі змушує всіх згадати і про війну. Це якщо у когось виходить про неї не думати.

Всі останні дані свідчать про те, що українці значно кращі, ніж Ірландія, як на папері, так і насправді. Зірковий гравець Зінченко щойно виграв ще одну Прем'єр-лігу з "Манчестер Сіті", а Ярмоленко забив п'ять голів у 19 іграх за "Вест Хем" минулого року, хоч і не був гравцем основи.

У Глазго вони виглядали натхненними та емоційно зарядженими ситуацією вдома. Проте після невдачі в Уельсі ірландські вболівальники можуть сподіватися, що українці не зовсім налаштовані психологічно на матч, що відбудеться у середу. Але знову вкажу на те, що будь-який український футболіст зараз розуміє, наскільки важливі для країни перемоги. І чим більше говорять про Україну, тем краще для всіх.

Ірландські ЗМІ: "Кожна згадка про Україну у футболі змушує всіх згадати і про війну" - изображение 3

Журналіст сайту Independent.ie Ейдан Фіцморіс розмірковує на тему того, як вплинула війна на українських футболістів, чи справді українці зараз стежать за футбольними матчами, особливо коли йдеться про солдатів, які перебувають на фронті, та активно беруть участь у боях з окупантами.

-Оскільки в їхній країні триває війна, збірна України прибула до Дубліна, і вони вірять, що за їхніми зусиллями на ігровому полі пильно стежать ті, хто перебуває в окопах вдома.

Пригнічені після того, як їхня мрія про чемпіонат світу завершилася поразкою від Уельсу з рахунком 0:1 у неділю, Україна перегрупується для гри Ліги націй проти Ірландії в Дубліні в середу, де серед 38 000 вболівальників будуть присутні принаймні 3500 українських біженців в Ірландії, які отримали безкоштовні квитки на матч від FAI.

Втрата місця на ЧС-2022 явно боляче вдарила по амбіціям українців, але ветеран-півзахисник Сергій Сидорчук каже, що його команді не бракує мотивації на гру в Дубліні, зважаючи на те, що коїться у них в країні.

Менеджер Олександр Петраков змінить свою команду після двох напружених матчів чемпіонату світу з Шотландією та Уельсом, але він спробує заставити гравців забути про болючу поразку і зосередитися на Лізі націй.

Як би там не було, зрозуміло, що Україна – це складний суперник, значно серйозніший за Вірменію. Тому дуже важливо добре підготуватися і продемонструвати набагато якіснішу гру. Тільки тоді будуть шанси на успіх.