6 червня 2022 14:57

Влада ЗІНЧЕНКО: "Незважаючи на поразку Уельсу, нам є за що боротися, у всіх розуміннях цього слова"

Журналістка телеканалів Футбол 1/2/3 Влада Седан ексклюзивно для програми «Головна команда» поділилася враженнями після поразки від Уельсу, які емоції вирують у роздягальні збірної України та чи зможуть вони налаштуватися на матчі Ліги Націй, та як емоційно святкують перемогу вболівальники Уельсу.


– Ми почули лише Зінченка та Петракова, чому інші не прийшли? Що відбувається у роздягальні?

- Я не була в самій роздягальні і не знаю, що там відбувається, можу тільки здогадуватися. Думаю, що розуміємо, що у роздягальні. Коментар післяматчевий головного тренера яскраво описує цю ситуацію і настрій, який зараз панує. З розумінням ставлюся до того, що не всі можуть зараз давати коментарі. Такий сильний падає дощ, як сльози українських уболівальників та фанатів, які зараз перебувають у Кардіффі. Дивлячись за цією грою з трибун та проживаючи весь спектр емоцій, так, десь не пощастило, відвернулася фортуна, можна багато шукати причин. Зараз говорю не як експерт, а як уболівальниця. Гордість бере за те, що наші хлопці боролися до останнього.

- Збірна України розпочинає новий турнір через три дні, чи не провалиться морально команда? Яка роль лідерів у цій ситуації, того ж Андрія Ярмоленко, який отримав таку моральну травму?

- Я сподіваюся, що наші хлопці зберуть волю в кулак і продовжуватимуть доводити на футбольному полі і робити те, що в них найкраще виходить у житті – це грати у футбол. Цілком логічно, і не треба бути великим експертом, що буде масштабна ротація складу. Адже, два такі інтенсивні матчі, мало хто зможе витримати. Імпульсу у збірній можуть дати новачки та дебютанти. Для багатьох це шанс показати себе на європейському футбольному рівні. Не той час, коли українці мають опускати голову. Сьогодні ми зазнали поразки, але нам є за що боротися у всіх розуміннях цього слова.

– Які емоції панують на стадіоні?

- На Кардіфф Сіті відбувається безумство, у хорошому розумінні цього слова. Уболівальники нереально радіють, почали вибігати на поле, увімкнули музику, світлодіодні лампочки. Для валлійців – це справді свято. Вони довго не брали участі у фінальній частині чемпіонату світу, і для них це досягнення. Дуріють вони на повну, — розповіла Влада Седан.