4 червня 2022 19:09

Олександр ПЕТРАКОВ: "Збірна Уельсу – дуже зіграний колектив. Але ми теж непогана команда"

Головний тренер збірної України Олександр Петраков дав прес-конференцію перед завтрашнім матчем фіналу плей-офф кваліфікації на ЧС-2022 із Уельсом.


– На вулицях ми спілкувалися з українцями і вони здавалися нам емоційними, адже думають, що це може бути ваш останнім матч. Як ви до цього ставитесь?

– Нормально, дуже нормально ставлюся до цього. У тренера завжди в кутку стоїть зібрана валіза. Тому все добре. Це така робота, як в мене. Мене розуміють колеги-тренери. Я нічого не боюсь, і вас теж.

– Кілька тижнів тому ви сказали,що не знаєте: чи війна допоможе гравцям, чи завадить зіграти гарно матч. Що ви скажете зараз?

– Завтра побачимо на грі. Не буду нічого говорити.

– Чому вирішили викликати ще одного гравця? І чому саме Ігнатенка?

– Я викликав його ще раніше, навіть не пам’ятаю, коли ми надіслали виклик. У нього була проблема з візою, йому тільки паспорт віддали з візою. Тому я давно його викликав, але він тільки доїхав до нас.

– Чи відчуваєте перед матчем з Уельсом більший тиск, ніж перед матчем з Шотландією?

– Тиску на мене ніхто не чинить, ніякого тиску нема. Готуємося до гри у звичному режимі.

– Чи команда або ви особисто отримували повідомлення від наших воїнів на фронті?

– Хлопцям писали дуже багато повідомлень. Мені ніхто не писав, але хлопцям багато писали. Наш президент був на передовій, привіз нам прапор України. Військові розписали цей прапор і ми його повісили у роздягальні перед грою. Це виключно хлопцям, вони списуються. До мене ніхто не звертався.

– Чим вас вразила збірна Уельсу? Які три найсильніші її сторони ви могли б відзначити?

– Збірна Уельсу – дуже зіграна команда. Бачу дуже гарну роботи тренерського штабу. У Роберта Пейджа дуже хороша тренерська робота. Є багато гравців світового класу: Ремсі, Бейл, Джеймс. Дуже добре зіграна команда. Але ми теж непогана команда, завтра зійдемося за вихід на ЧС-2022. Це футбол. Я думаю, що буде добра гра, яка сподобається вболівальникам, а як воно буде – не прогнозую ніколи.

– Чи вважаєте ви, що з ситуацією, яка склалася в Україні, люди недооцінюють вашу команду?

– Люди недооцінюють? У нас складна ситуація в державі. Не всі люди дивляться за футболом, в людей таке горе. У нас гинуть люди, розумієте. Недооцінка… Ми про це не думаємо. Думаємо, як зробити щасливими вболівальників і збройні сили. Ми сконцентровані на грі, тому побачимо завтра.