3 червня 2022 16:55

Юрій ГУРА: "Україна вміє "плести мережива". Шотландія в курсі"

Шотландію "синьо-жовті" пройшли. Але це ще не все. Залишився останній бій, безперечно, найскладніший. У недільному поєдинку України з Уельсом визначиться щасливий володар путівки до Катару.


Один з авторитетних вітчизняних фахівців Юрій Гура, який очолює "Олександрію", в інтерв'ю FootBoom оцінив гру наших хлопців із Шотландією та прикинув, який сценарій може мати зустріч у Кардіффі.

- Україна переграла Шотландію не лише за рахунком (3:1) - за всіма показниками вона була сильнішою. Команда Петракова міцно здивувала?

- Здорово виглядали. Солідно. Враховуючи, що половина збірників не мала ігрової практики з початку війни, результат перевершив усі очікування. Перемога над Шотландією – свято для всієї футбольної України.

– На 79-й хвилині Макгрегор скоротив відставання до мінімуму. Чи не закралося думок, що зараз можемо затремтіти, оступимося?

- Хвилини з 65-ї, як мені здалося, наші почали просідати. Напрошувалися заміни, але тренерський штаб не поспішав. Мабуть, не бажаючи ламати структуру гри. Суперник кинув на штурм воріт Бущана усі ресурси, один гол відквитав. Але з появою свіжої крові Україна знову взяла штурвал до своїх рук. І не просто дотерпіла, забила ще один блискучий м'яч.

- Погоду зробили наші "легіонери": Ярмоленко та Яремчук забили, Малиновський та Зінченко у двох випадках асистували. А кого ви ще виділили?

- Ой, та всі молодці! Довбик, який зіграв роль джокера, заслуговує на втішні слова. Сподобалися Забарний, Караваєв. Степаненко був добрий у центрі. Україна у середу ввечері виглядала єдиним цілим. Моноліт. Петраков повністю вгадав зі складом та тактикою. Ну і суперник, як мені здається, дещо недооцінив нас, вважаючи, мабуть, що раз половина хлопців без практики – то команда не у формі. Не тут то було...

– Переможний склад, кажуть, не змінюють. Як ви вважаєте, штаб збірної зважиться на зміни у майбутній грі з Уельсом? І чи потрібні вони взагалі?

- Гадаю, ви маєте рацію - склад напевно буде старим. Головне, щоби хлопці відновитися встигли. Хоча, втім, з Уельсом ми в однакових умовах – у середу суперник протистояв Польщі у Лізі націй і також витратив чимало фізичних сил.

- Уельс підходить до матчу не в кращому настрої після поразки від Польщі (1:2). Нам це на руку?

- Та взагалі не варто про це думати! Два абсолютно різні турніри. Ліга націй лише стартувала, а тут на кону – путівка на світову першість.

- На рідному "Кардіфф Сіті Стедіум" Уельс напевно розпочне гру першим номером. Наше завдання – стримати натиск чи все ж таки постаратися нав'язати супернику свій сценарій?

- Завдання – вистояти, витримати і потім, нарощуючи сили, брати гру у свої руки. Що-що, а "плести мережива" наші хлопці вміють. Шотландія вже знає.


Артур Малкін