3 червня 2022 13:55

"Реал" має запитання щодо перенесення фіналу ЛЧ у Францію й вимагає відповідей щодо скандалу

Мадридський клуб опублікував офіційну заяву щодо скандалу навколо вирішального матчу Ліги чемпіонів. Тоді старт відклали на 30 хвилин, а чимало вболівальників постраждали.


"Враховуючи сумні події 28 травня при входах на Стад де Франс, а також всередині стадіону, Реал Мадрид хотів би задекларувати наступне для захисту наших вболівальників, які постраждали від цих подій.

По-перше, хочемо знати, чим було зумовлене таке призначення місця проведення фіналу і які критерії брались до уваги, враховуючи те, що сталось у той день. По-друге, точно так само просимо відповіді та пояснення щодо відповідальних за те, що фанати залишились беззахисними й безпомічними.

Ми розуміємо, що велике свято футболу для вболівальників перетворилось на сумні події, які викликають глибоке обурення у всьому світі. Як видно з фото у ЗМІ, багато фанатів стали жертвами нападів, грабіжницьких дій, переслідувань. Декому довелось провести ніч у лікарні через отримані травми.

Футбол передав світу образ, далекий від тих цінностей та цілей, які він завжди сповідує. Наші послідовники та вболівальники заслуговують відповідей і того, щоб такі ситуації були назавжди викорінені з футболу й спорту", – йдеться у заяві "бланкос".

Зауважимо, найбільше від інциденту постраждали фанати Ліверпуля. Самі ж мерсисайдці офіційно звернулись із вимогою розслідувати організацію паризького поєдинку.