2 червня 2022 18:57

Аллі Маккойст – про перемогу збірної України: "Ми отримали те, що заслужили, і перемогла краща команда"

Фото - ua.depositphotos.com


Британський експерт Алістер Маккойст наполягає на тому, що Шотландія отримала те, що заслужила, програвши у плей-офф Чемпіонату світу. Легенда "Рейнджерс", як і багато інших уболівальників, був розчарований і засмучений, побачивши, як Шотландія зазнала поразки з рахунком 1:3 вмотивованої збірної України.

Маккойст, який грав за збірну Шотландії на чемпіонаті світу 1990 року, зазначив одну ключову проблему вибору, яку, на його думку, Стів Кларк зробив неправильно. Тоді він грав із двома нападниками, але він вважає, що вчорашній матч із двома нападниками не був правильним.


Про це він сказав в ефірі talkSPORT Breakfast Show:

- Думаю, ми отримали те, що заслужили, і перемогла найкраща команда.

Багато чого було цього вечора на користь Україні. Ми не грали добре, зовсім. Ми недостатньо добре діяли, коли володіли м'ячем, та й загалом, на жаль, ми недостатньо володіли м'ячем.


Вони повністю пригнічували нас у центрі поля. Причина, через яку вони зробили це так добре, полягала в тому, що двоє хлопців діяли широко, Ярмоленко праворуч і Циганков ліворуч, починали діяти досить високо і спускалися назад. Хіккі та Робертсон не знали, чи варто йти за ними, і частіше не йшли.

У нас був невеликий період протягом 20 хвилин у другому таймі, коли, як і слід було очікувати, ми чинили невеликий тиск на Україну. МакГінн пробив з забійної позиції головою, і мав забивати... Плюс у нас була ще пара забійних моментів.

Але шанси українців були набагато кращими за наші. Якби не Крейг Гордон, який зробив пару сейвів, все могло бути значно сумнішим.

Гра з двома нашими нападниками попереду була сміливим рішенням тренера, і багато людей сказали б, що це був правильний вибір, але насправді це було не так, тому що це дозволило супернику повністю домінувати над нами в центрі поля.


На жаль, коли ти граєш з таким гравцем, як Ліндон Дайкс, який був добре готовий і забив багато голів, ми зарано перейшли до довгих передач в атаку. У нас є хороші гравці у центрі поля. Ми маємо хлопці, які можуть видати м'яч форварду.

Україна? Думаю, що їхній воротар показав гру досить середнього рівня, відверто кажучи. Особливо при наших передачах до штрафного майданчика. Як я говорив раніше, мене здивувало, що ми заробили кутові і не користувалися цим, найчастіше віддаючи йому м'яч у руки.


Але все це дрібниці, бо нас обіграла сильніша команда.