1 червня 2022 20:36

"Саккі говорив, що "Динамо" зможе грати на високому рівні": Луческу висловився про тяжку ситуацію в бухарестському клубі

Головний тренер київського Динамо Мірча Луческу прокоментував нещодавній виліт Динамо із Бухареста.


Колишня команда Луческу днями вперше у своїй історії знизилася у класі. "Червоні пси" не пройшли плей-офф за право залишитися в еліті, пропустивши вперед Університет Клуж (0:2, 1:1).

«Містер», який сумарно віддав команді з Бухареста 19 років як гравець і головний тренер, відреагував на сумну новину про рідний для нього клуб.


Румунський футбол бідний без Динамо, але я впевнений, що вони зможуть повернутися. Але це тільки в тому випадку, якщо вони будуть слідувати моделі Рапіда, такою є моя думка.


Не можна завжди залишатися з величезними боргами, переходити рік у рік із новими боргами, не знаючи, куди йдуть гроші».


Луческу згадав слова великого італійського тренера Арріго Саккі, який, за словами румунського фахівця, відзначав клас "Динамо", коли Луческу був його наставником.


«Коли я йшов у 1990 році, за нами була грізна команда, яка грала у видатний футбол. Навіть великий Саккі говорив, що "Динамо" зможе грати на високому рівні протягом кількох років.


На жаль, ця команда розвалилася, багато гравців пішли. Керівники клубу не подбали, і ця ситуація поширилася», - наводить слова тренера Динамо Playsport.


Зазначимо, що борги "червоних псів" становлять близько восьми мільйонів євро. У березні минулого року Луческу навіть просив керівництво київського Динамо провести благодійний поєдинок проти колег із Бухареста, аби допомогти їм фінансово.


Біло-сині тоді обіграли гостей з рахунком 3:0, а Бухарест зміг зібрати кількасот тисяч євро. Матч пройшов у березні 2021 року.

Луческу виступав за Динамо з 1963 по 1977 рік (провів понад 200 ігор). З 1985 по 1990 рік «Містер» очолював «червоних псів», здобувши з ними чемпіонство та два Кубки Румунії.