31 травня 2022 18:57

Шовковський проаналізував найсильніші якості Шотландії перед матчем із Україною

13 жовтня 2007 року збірна України поступилася команді Шотландії на стадіоні Хемпден Парк (1:3). А вже завтра, 1 червня, на цьому ж стадіоні українці зіграють проти шотландців у матчі плей-офф відбору на ЧС-2022.


Легендарний голкіпер, а нині тренер збірної України Олександр Шовковський взяв участь у матчі 15-річної давності. В ексклюзивному інтерв'ю Футбол NEWS він проаналізував нашого суперника, згадавши свій досвід.

- Це було дуже-дуже-дуже давно. Безумовно, це були дві різні команди, з якими ми грали: одна була у Києві, зовсім інша команда була у Глазго. І збірна України, якщо я не помиляюся, на той момент уже залишила надію на те, що вона вийде з групи, тож зовсім інший настрій був. Дуже непросто, шалена підтримка.

Ми знаємо всі бійцівські риси шотландців – це закладено в історії. Але ми також знаємо і нашу ментальність – українську. Я впевнений, що мотивація, що з одного боку, що з іншого, буде максимальна. Усі бажають потрапити на чемпіонат світу у Катарі.

Мої спогади (про матч) на сьогодні – це виключно мої думки, якісь переживання щодо того, що було. Але на сьогодні ми сконцентровані виключно і напрацьовуємо ті моменти, які можуть допомогти нам у боротьбі із Шотландією.

Якщо ми говоримо про команду Шотландії, це бійцівські якості. Для суперників Шотландії є проблематичними стандартами – ми розуміємо, що це сильна сторона. І контратаки, – сказав Шовковський.