30 травня 2022 09:13

Засмутили Луческу: колишній клуб румуна встановив головний антирекорд за всю свою історію

Учора завершився плей-офф за право зіграти у чемпіонаті Румунії наступного сезону. В одній із пар Кіндія Тирговіште за сумою двох матчів пройшла Конкордію (1:2, 2:0), а Динамо Бухарест не змогло здолати Універсітатю Клуж (0:2, 1:1).


Це означає, що "червоні пси" вперше за свою 74-річну історію вилетіли з елітного дивізіону країни. У регулярному чемпіонаті Динамо посіло 14-те місце, а ось у плей-офф за виживання удача столичному клубу не посміхнулася.

Команда Бухареста є другою за титулованістю в Румунії. На рахунку "червоних псів" 18 виграних чемпіонств (рекордсмен Стяуа з 26-ма) та 13 Кубків Румунії (проти 23 у тієї ж Стяуа).

Зазначимо, що Динамо Бухарест був ключовим клубом у ігровій кар'єрі головного тренера київського Динамо Мірчі Луческу. "Містер" з 1963 по 1977 відіграв за столичний колектив понад 200 матчів, а з 1985 по 1990 рік Луческу, очолюючи "червоних псів", здобув з ними чемпіонство та два кубки.

У березні минулого року румунський наставник попросив керівництво київського Динамо зіграти благодійний матч проти його колишньої команди, щоб зібрати для неї гроші через фінансові проблеми. Тоді біло-сині обіграли гостей з рахунком 3:0, а Бухарест зміг зібрати кількасот тисяч євро.