28 травня 2022 19:40

"Якщо дозволить ситуація". Президент "Динамо" розповів, де команда може розпочати тренувальний збір

Президент Динамо Ігор Суркіс поділився очікуваннями від нового сезону УПЛ.


— Як налаштовані українські футболісти «Динамо» до проведення чемпіонату в Україні?

— Нормально налаштовані. Я розмовляв на цю тему із нашим капітаном Сергієм Сидорчуком. Він сказав, що сподівається на успішний виступ збірної та вихід на чемпіонат світу, після чого повернеться до Києва. Ніхто з наших футболістів не має боязні грати в Україні.

Мало того, наші 19-річні футболісти та ті, хто не викликаний до збірної, вже тренуються на базі у Києві. Також Луческу має намір розпочати збір у Києві, якщо дозволить ситуація. Ми налаштовані оптимістично та віримо, що чемпіонат вдасться провести в Україні. Може, ми почнемо його пізніше, але проводити потрібно однозначно.

— Якщо хтось із українських футболістів захоче покинути Динамо, ви не перешкоджатимете?

— Слово «покинути» — для мене не існує. У футболістів є контракти, які вони зобов'язані виконувати. Якщо в наш клуб надійде пропозиція щодо якогось футболіста, ми його обов'язково розглянемо.

Один великий журналіст, який усе знає, вже казав: Суркіс вивозить команду на благодійні матчі, щоб розпродати гравців. Кого я зрештою продав чи намагався продати? Якби цей журналіст був порядною людиною, він хоча б вибачився за свої слова.

Ми ініціювали можливість проведення благодійних матчів за кордоном з однією єдиною метою — зібрати якнайбільше грошей на потреби країни. Динамо зібрало понад 25 мільйонів гривень і прямо направило гроші до українського посольства та Міністерства соцполітики. Ми не торкнулися жодної копійки і кошти, як і раніше, продовжують надходити: від телебачення, реклами тощо. Скажіть, що поганого ми зробили?

Крім цього, ми підготували футболістів до збірної, тримаючи їх у тонусі, і пішли назустріч Петракову, відправивши 11 динамівців до національної команди раніше терміну.

— Чи підтримуєте ви думку, що без легіонерів Динамо буде на голову сильнішим за Шахтар?

— У Шахтаря також талановита молодь. Можливо, Шахтар буде сильнішим. Можливо, Дніпро-1. Чому? Тому що раніше давали менше можливостей виявити себе молодим українським гравцям. Цілком можливо, що за рік Шахтар буде сильнішим, ніж він був із бразильцями. А можливо, і Динамо буде на дві голови сильнішим. Адже я не Нострадамус, щоб пророкувати. Це ми побачимо вже у процесі змагання. В Україні, зокрема в Динамо, є дуже багато талановитої молоді, але мені важко сказати, як вони увіллються у великий футбол.