19 травня 2022 11:04

Моурінью назвав найважливіший єврокубковий фінал у своїй кар'єрі – тренер "Роми" може увійти в історію

Наставник римської команди усвідомлює всю значущість фіналу Ліги конференцій проти Фейєнорда.


"Я неодноразово грав у фіналах європейських турнірів з іншими командами, але саме цей фінал буде для мене найважливішим у кар'єрі. Потрібно не лише зіграти, а й виграти. Хоча зараз я думаю лише про гру з Торіно.

На шляху до фіналу Ліги конференцій Рома зіграла 15 матчів, поплатившись за це результатами в чемпіонаті, тому ми, звісно, хочемо перемогти. Команда розпочала цей шлях ще у серпні минулого року. Було багато важких матчів, особливо на виїзді. Це негативно вплинуло на результати в Серії А, адже ми грали по два матчі в тиждень, коли інші спокійно готувалися. Дивлячись на турнірну таблицю, я негайно переглядаю ці матчі по четвергах та суддівські помилки по вихідних.

У Роми є шанс увійти в історію. Для цього, звісно, потрібно перемогти. Те, що Фейєнорд має більше днів відпочинку – це велика перевага, але у фіналі потрібно забувати про всі проблеми", – цитує Моурінью Gazzetta dello Sport.

Фінал Ліги конференцій 2021/22 Рома – Фейєнорд буде зіграний 25 травня в Тірані. У випадку перемоги італійської команди Моурінью стане першим тренером, який виграв ЛЧ (по разу з Інтером і Порту), ЛЄ (з Манчестер Юнайтед), Кубок УЄФА (Порту) і Лігу конференцій.