18 травня 2022 13:25

Олександр ПАЛЯНИЦЯ: "Відчувалося, що за потреби українці можуть додати"

Колишній нападник національної збірної України Олександр Паляниця у бесіді з кореспондентом сайту zbirna.com поділився своїми враженнями про вчорашній спаринг.


- Хоча Емполі і не належить до провідних клубів елітного дивізіону Італії, проте зараз це не мало великого значення. Все ж таки, головне, щоб наші збагатилися ігровою практикою, адже за винятком Романа Яремчука з португальської Бенфіки, решта футболістів, які вийшли у старті, представляли УПЛ, де через російську агресію сезон так і не був відновлений.


– Чи ця обставина сильно вплинула на дії українців у першому таймі матчу з Емполі?

- Думаю що так. Нашим хлопцям у дебюті не вдавалося зловити необхідний ритм поєдинку, з'являлися розриви між лініями. І у позиційному суперництві технічні господарі завдяки кращій зіграності контролювали перебіг подій. До того ж, гостей було багато технічного шлюбу, особливо у Михайла Мудрика, який на обмеженому просторі не завжди приймав вірні рішення. Лише ближче до середини першого тайму, коли гості підняли темп, їм вдалося провести кілька гострих атак, одна з яких закінчилася влучним пострілом Романа Яремчука.


Але, на жаль, як і в першому спарингу з німецькою Боруссією, наші захисники були не безгрішні й однією з їхніх помилок і скористалися італійці, змусивши капітулювати Андрія Пятова. І те, що наші ворота знову не опинилися на замку, не може не турбувати. Бо складалося враження, що саме з лінією оборони на матч із Шотландією Олександр Петраков уже визначився. Все ж таки, перевага в класі українців давалася взнаки і відчувалася, що при необхідності вони можуть додати і перемогти з більшим рахунком.


- Свого часу Ви запам'яталися результативними діями біля воріт суперників, тому цікаво дізнатися, чи залишилися задоволені грою українців в атаці в поєдинку з Емполі?

– На мій погляд, зараз Роман Яремчук виглядає краще за інших форвардів – Артема Бесєдіна та Артема Довбика і саме йому буде довірено місце у старті у поєдинку з Шотландією. Аби не виникло проблем зі здоров'ям. У поєдинку з Емполі Яремчук був найкращим на полі: відкрив рахунок, взяв участь в атаці, коли Олександр Караваєв забивав другий м'яч, прагнув діяти креативно, хоча над реалізацією йому ще працюватиме і працюватиме.


– Так уже вийшло, що вже сьогодні українцям доведеться передислокуватися до Хорватії та провести черговий спаринг – з Рієкою…

– Дуже сподіваюся, що у травні це не буде останній контрольний матч перед Шотландією. А те, що доведеться грати два дні поспіль, не має лякати. Олександр Петраков ще має можливість поекспериментувати і думаю, що в старті з Рієкою вийдуть ті виконавці, які вчора в Італії були на заміні. А от коли незабаром у розташуванні збірної з'являться «англійці» Андрій Ярмоленко, Олександр Зінченко, Віталій Миколенко, «італієць» Руслан Малиновський треба вже награвати склад на червневий бій у Глазго. І тому тут одним тренувальним процесом не обійтися.


Василь МИХАЙЛОВ