18 травня 2022 12:02

Олег ФЕДОРЧУК: "Насторожує гра збірної України в центральній зоні, залишаються проблеми в обороні"

Збірна України провела другий контрольний поєдинок у рамках підготовки команди до півфінального матчу плей-оф відбору ЧС-2022 проти Шотландії. Суперником підопічних Олександра Петракова був представник італійської Серії А – «Емполі». Відомий футбольний експерт Олег Федорчук поділився своїми враженнями від цієї зустрічі із порталом «Рейтинг Букмекерів».

— «Наразі будь-які ігри для збірної України на вагу золота, — розповідає Федорчук. — Щодо самого матчу проти італійців, то мене порадувала зв’язка Циганков-Яремчук, вони гарно розуміли один одного. Вважаю, що Микола Шапаренко зараз перебуває у відмінному стані, і це один з головних претендентів на потрапляння до складу у поєдинку проти Шотландії.


Хоча залишаються проблеми в обороні, насторожує гра «Синьо-жовтих» у центральній зоні. Немає синхронності, але це через відсутність ігрової практики у багатьох гравців, які на офіційному рівні не грали майже пів року. При цьому в Олександра Петракова дуже мало часу для варіативності. Але думаю, що тренер виправить цю ситуацію.


Дуже хотілося у наступних товариських матчах побачити суперника, наближеного за силою до збірної України – оскільки зараз ми можемо тільки гадати про справжню міць «Синьо-жовтих», враховуючи те, що відбувається в нашій країні. Але це може стати й позитивним моментом, адже і шотландці не знають, що насправді являє собою команда Олександра Петракова.


Якщо аналізувати обидва спаринги «Синьо-жовтих», то мені сподобалися творчі дії команди у двійках-трійках. А от коли участь в атаці брали п’ять-сім футболістів – все йшло не так гладко.



Не завжди вдавався пресинг. В цьому компоненті гри випадав Михайло Мудрик, хоча загалом півзахисник виглядав непогано при атакувальних діях. Втім, правильно, що тренерський штаб нашої команди не ускладнює гру, оскільки у відведений час для підготовки до поєдинку проти Шотландії будувати щось нове немає сенсу.

І великий плюс у тому, що збірна України, незважаючи на рівень суперника, виграє у спарингах. У психологічному плані це також стане в нагоді перед грою в Глазго.


Добре, що наш головний тренер завжди в тонусі та не дає своїм підопічним розслабитись по ходу матчу. Втім, Олександр Петраков по-іншому не вміє» (усміхається).


Фото - ФК "Таврiя"