18 травня 2022 00:23

Роман ЯРЕМЧУК: "У збірній України зовсім інший рівень футболістів, тому мені легше тут грати"

Форвард збірної України Роман Яремчук відвідав прес-конференцію після спарингу з "Емполі" (3:1).


– Ти вже давно не забивав за клуб. Які враження від сьогоднішнього гола?

- У принципі, я завжди щасливий приїжджати до збірної. Тут зовсім інший рівень футболістів, тому мені набагато легше грати тут. І моментів гольових тут набагато більше. Я щасливий забити і розвиватимуся далі.

- Як Ви почуваєтеся після завершення сезону? І як оцінюєте перший для себе сезон у "Бенфіці"?

- Я думаю, що зараз немає сенсу говорити про "Бенфіку", тому що я перебуваю в розташуванні збірної України. Я дуже щасливий у "Бенфіці", хоч і проводжу, звичайно, не такий гарний сезон, як у Бельгії. Але я розвиваюсь. Однак зараз я перебуваю в збірній України і отримую задоволення від усього, що є. У мене лише позитивні емоції.

- Як оцінюєш свій фізичний стан?

- Оцінку має давати тренерський штаб. Я почуваюсь добре. У нас вже близько 15 днів до матчу із Шотландією, тому можна докласти багато зусиль, щоб підготуватися та провести гарний матч. Думаю, що ми на правильному шляху.

- Караваєв сьогодні забив гарний м'яч...

- Він досить технічний гравець, щоб виконувати таке завершення атаки. Молодець – для правого захисника такі підключення дуже цікаві. Я щасливий за нього та вітаю з другим голом за збірну!

- Чи дивився Євробачення? Тепер і збірній, мабуть, треба такі самі емоції подарувати Україні?

- Звичайно, ми всією командою дивилися Євробачення та дуже переживали. Надсилали свої голоси. Гордість від того, що я – українець, що про нас знає весь світ. Я хочу привітати переможців – вони молодці! І тепер я розумію, що всі чекають від нас також подібних подвигів.

- Ми бачили такий незвичайний перфоманс перед матчем. Що для вас означає ця підтримка Європи?

- Відчуваємо, що наша країна розвивається у правильному напрямку. Ми рухаємось до Євросоюзу і хочемо показати, що хочемо там перебувати. Ми бачимо підтримку від Євросоюзу, але хочемо більше підтримки, адже проти нас дуже непростий агресор – росія. Нам потрібно підключати якнайбільше сил, щоб люди в Євросоюзі бачили, що ми хочемо жити разом із ними, розвиватися, як вони.