18 травня 2022 00:05

Олександр ПЕТРАКОВ: "Ті, хто розбираються у футболі, бачили, що я сьогодні робив біля кромки поля - грав разом із командою"

Головний тренер збірної України Олександр Петраков провів прес-конференцію після спарингу з "Емполі" (3:1).


- Чи Вам сподобалася гра? І чому Ви хотіли зіграти саме із таким суперником?

- "Емполі" нам допомогло. У нас не було спарингу, "Удінезе" обіцяв зіграти, але потім відмовився. А в "Емполі" відгукнулися та допомогли нам провести матч. Тож я не міг обирати суперника. Я дуже дякую італійцям, клубу "Емполі", їх президенту і хлопцям!

– Розкажіть, будь ласка, як Ви зараз готуєте команду, адже така нелегка ситуація в Україні? Як Ви налаштовуєте команду та працюєте з хлопцями зараз?

- Було тяжко, коли зібралися. Я дякую хлопцям, що вони слухають і виконують усе, що я їм скажу. Вони все виконують, хоч їм важко. Ті, хто розбираються у футболі, бачили, що я сьогодні робив біля кромки поля - грав разом із командою. Грав, щоб хлопці фізично підтягнулися у цьому спарингу. Я їх гнав уперед, вони виходили з оборони в атаку.

Багато хто з великими труднощами пересували ноги, але я їм дякую - вони молодці. Нам потрібні спаринги зараз, а ми їх не грали зовсім – це проблема.

- Чи є якась конкретика щодо травми Дениса Попова? Наскільки його пошкодження зараз для Вас є проблемою, адже у розташуванні збірної України зараз ще немає і Кривцова?

- Проблема є, дивитимемося. Потрібно десь два дні. У Попова проблеми з ахіловим сухожиллям. Лікар помацав і каже, що ахілл, начебто, цілий, але треба зробити МРТ. Йому треба дати кілька днів, щоб він відпочив, тому я відпущу його додому, нехай до дружини злітає. А потім приїде, зробимо МРТ і вирішуватимемо далі.

- Який склад ми побачимо завтра у матчі з "Рієкою"? Пихаленок вже другий матч поспіль забиває та демонструє гарний рівень гри, а Яремчук лише приїхав до збірної та одразу відзначився. Можете кілька слів про них сказати? І чи дивилися Ви Євробачення?

- Почнемо з останнього питання. Євробачення дивився, уся команда теж дивилася. Дуже раді нашій перемозі.

Щодо Яремчука. Він приїхав, зігравши перед цим гру за "Бенфіку". І одразу після матчу сів у літак, не просив вихідних навіть. Проте він попросив мене попрацювати з ним над реалізацією моментів. У нього сьогодні були моменти, дай Боже, щоб у Глазго він забив.

Пихальонок? Не треба хвалити. Це просто спаринг із "Емполі". Не треба такого робити... Вони ще молоді хлопці, ви їм тільки гірше можете зробити. Нехай грають.

Завтра у нас о 8:30 завтра, а о 9:00 ми їдемо до аеропорту. Прилетимо до Хорватії, пообідаємо та на матч із "Рієкою" випустимо 11 нових гравців.

– У червні у нас дуже багато матчів. Ви вже маєте розуміння того, скільки гравців має бути в обоймі збірної на ці ігри, щоб витримати цей скажений ритм? Чи є певна кількість футболістів, які потрібні вам на червень?

– Я про це думаю вже давно. Ви бачите, що у хлопців ідуть дуже великі навантаження. Вийшов ось Попов та отримав травму. У Булеци травма, у Гуцуляка ушкодження. Я розмовляв із президентом УАФ, який мене запитав: "Скільки тобі та чого потрібно?". Я сказав, що мені потрібно 27 людей із собою взяти.